• 2

Kuća Stiva Džobsa postaje muzej

Kuća u kojoj je odrastao Stiv Džobs i u čijoj je garaži sklopio prvi računar biće pretvorena u muzej posvećen osnivaču kompanije "Epl"

  • 2

Kuća u kalifornijskom gradu Los Altos u kojoj je odrastao Stiv Džobs i u čijoj je garaži napravio prvi računar, biće pretvorena u muzej posvećen legendarnom osnivaču kompanije "Epl".
Kuća skormnog izgleda već nekoliko godina je mesto hodočašća ljubitelja proizvoda kompanije sa zaštitnim znakom i logom u obliku zagrižene jabuke.

U toj kući, tačnije u njenoj garaži, pre 37 godina nastao je "Epl I", jedan od prvih ličnih računara u istoriji informatike.
Džobs, koji je tada imao 21 godinu, je u njoj radio je satima, zajedno sa Stivom Voznijakom, na sklapanju prvih 50 kompjutera koje će kompanija "Epl" izbaciti na tržište.
Gradske vlasti Los Altosa odlučile su da kuću u ulici Krajst Drajv 2066 (Crist Drive) pretvore u muzej čim je kalifornijske vlasti proglase za "građevinu od istorijskog značaja".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katy

    A šta vam je to "Epl", pobogu.

  • telegraf

    Gledala sam danas film Jobs (Dzobs). Preporucujem!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima