POŽAREVAC: Za ubistvo tašte 14 godina zatvora (FOTO)

Saša Blagojević osuđen јеr је hicima iz pištolja ubio taštu, koja se protivila njegovoj ljubavnoj vezi sa njenom mlađom ćerkom

  • 10

Saša Blagojević (30) iz Ranovca osuđen je pred Višim sudom u Požarevcu na 14 godina zatvora, jer je u martu prošle godine ubio svoju taštu Todorku Dragojević (40) iz Manastirice.

Pri određivanju visine kazne, krivično veće, kojim je predsedavao sudija Dragan Stanojlović, uvažilo je nalaze veštaka psihijatrijske struke, koji su smatrali da se optuženi u trenutku ubistva nije nalazio u stanju afekta ili neuračunljivosti. Zbog toga mu je je izrečena skoro maksimalna kazna, jer je za ovo krivično delo zakonom predviđeno od pet do 15 godina zatvora. Branilac optuženog, advokat Vladimir Jordanov, nezadovoljan je presudom, jer je smatra da je izrečena kazna prestroga.

- Čim mi bude uručen pisani otpravak presude, uložiću žalbu Apelacionom sudu, jer se radi o mirnom čoveku, ocu maloletnog deteta, koji je izrazio kajanje za ono što je učinio - najavio je advokat Jordanov. Glavni motiv ovog ubistva bilo je Todorkino protivljenje ljubavnoj vezi između optuženog Saše i njene srednje ćerke D. D., stare 16 godina.

Kobne noći ona je pretukla ćerku i zahtevala da odmah prekine nedoličnu vezu, nakon čega je ova nazvala Sašu, koji je ubrzo pristigao u Manastiricu iz Ranovca, gde je živeo u braku sa Todorkinom najstarijom ćerkom I. D. (22), sa kojom ima četvorogodišnje dete.

Saša je u taštinu kuću upao u dva sata nakon ponoći, razvalivši ulazna vrata, prišao krevetu u kojem je ležala i u nju ispalio dva hica iz svog pištolja. Potom je sa Todorkinom ćerkom, a svojom ljubavnicom, pobegao džipom "nisan". Policija je za odbeglim zetom raspisala centralnu poternicu i uputila apel građanima da se jave ako ga prepoznaju na ulici.

Apel je nakon desetak dana urodio plodom, jer su odbegli ljubavnici prepoznati na autobuskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, iako su identitet pokušali da prikriju promenjenim frizurama. U trenutku hapšenja, Saša Blagojević kod sebe je imao pištolj sa metkom u cevi, kao i jedan gasni pištolj. Iako je njegovo hapšenje izvedeno na peronu petrovačke autobuske stanice, sa brojnim putnicima, incidenata nije bilo, jer se on nije opirao policiji.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    26. septembar 2013 | 22:50

    Uvesti smrtnu kaznu za ubista. Zasto bi ih drzava hranila i isla u minus zbog hrane i njihovog odrzavanja. Ako je nekog ubio , ubij i ti njega i gotovo.

  • CrazyHorse

    26. septembar 2013 | 22:54

    Malo je 14 godina.....

  • русија

    27. septembar 2013 | 00:11

    пуно... са обзиром да је ташта у питању

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA