• 3

POLICIJA U SRBIJAGASU: Inspektori češljaju dokumentaciju o poslovanju

Već četiri dana pripadnici Kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, pregledaju dokumentaciju i sve papire vezane za poslovanje "Srbijagasa"

  • 3

Pripadnici Kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, već četiri dana "češljaju" poslovanje "Srbijagasa", saznaju "Novosti".
Inspektori, po zahtevu nadležnog Tužilaštva, trenutno pregledaju dokumentaciju i sve papire vezane za poslovanje ovog javnog preduzeća za transport, distribuciju, skladištenje i trgovinu prirodnim gasom.

Kontroliše se dokumentacija prema izveštaju o poslovanju kompanije tokom 2011. godine, koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavila Državna revizorska institucija. Revizori su, kontrolišući poslovanje "Srbijagasa" otkrili da je, mimo Zakona o javnim nabavkama, potrošeno ukupno više od 46 milijardi dinara, kao i da su uvozili gas bez zaključenog spoljnotrgovinskog ugovora.
Foto: Tanjug

Foto: Tanjug


Državna revizorska institucija je zbog toga u februaru ove godine podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Dušana Bajatovića, direktora "Srbijagasa".
U izveštaju, najveće nepravilnosti odnose se na javne nabavke, jer je preduzeće zaključilo ugovore za nabavku dobara, usluga i radova u ukupnoj vrednosti 22,5 milijardi, bez ovog postupka.
Najveće stavke u navedenoj vrednosti čine krediti u vrednosti 11,87 milijardi dinara, ugovori o izgradnji gasovoda - 10,1 milijarda dinara, a preostala vrednost se odnosi na nabavke čeličnih cevi, advokatske usluge i slično. Nepravilnosti se odnose i na dugoročne finansijske plasmane, na nabavku gasa iz uvoza i njegovu evidenciju kao robe, na plate i na raspodelu dobiti.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    Hapsi stoku...nije im to dedovina!

  • miroslav

    Opa bato difnitivno jedva cekamo rezultate i vreme je bilo za ovo.

  • Snorkijevac

    Svaka cast bice nama ovo blaga zima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima