Albanci protestuju protiv Mila Đukanovića

Albanci najavljuju protest u Njujorku, jer je na proslavu Albansko-američkog nacionalnog saveta pozvan Đukanović. - On je jedan od glavnih ideologa pritisaka na Albance u Crnoj Gori kroz policiju, sudove i državne institucije - navode Albanci

  • 20

Tri organizacije koje okupljaju albansku dijasporu u SAD pozvale su na proteste u Njujorku, zbog odluke Albansko-američkog nacionalnog saveta (NAAC), da na godišnju svečanost pozove crnogorskog premijera Mila Ðukanovića, prenose današnje podgoričke "Vijesti".

Kako se navodi, organizacije "Malsia e madhe", "Dede Gjon Luli" i "Albansko-američki front" pozvali su predstavnike dijaspore da okupljanjem pokažu kako nisu zadovoljni politikom Ðukanovića prema Albancima u Crnoj Gori.

Protest će početi ispred zgrade UN, nastaviti se pred crnogorskim konzulatom u Njujorku, a kulminirati pred hotelom "Cipriani", gde NAAC organizuje godišnje okupljanje u čast pojedincima koji su na jedinstven način pomogli albanskom narodu.

- Protestujemo što tako značajna organizacija, kakva je NAAC, na godišnju svečanost poziva Ðukanovića, koji slovi za političara koji vodi antialbansku politiku koje se nikad nije odrekao. On je jedan od glavnih ideologa pritisaka na Albance u Crnoj Gori kroz policiju, sudove i državne institucije - navodi se u reagovanju dela albanskih organizacija u SAD.

Osim Ðukanovića, na svečanost u Njujorku pozvani su i ambasador Crne Gore u SAD Srđan Darmanović i ambasador pri UN Milorad Šćepanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA