PARIZ: Šest osoba uhapšeno zbog krađe 50 zlatnih poluga

Policija je uhapsila lopove koji su izvršili krađu na letu iz Pariza za Cirih, a i dalje se traga za zlatnim polugama vrednim 1,6 miliona dolara, da bi mogla da se podigne optužnica protiv lopova

  • 0

Francuska policija je uhapsila šestoricu muškaraca u Parizu i okolini, zbog sumnje da su umešani u krađu zlatnih poluga iz aviona "Er Fransa" koji je leteo za Cirih, vrednih oko 1,6 miliona evra.

U toku je i potraga za zlatnim polugama da bi bilo moguće da se podigne optužnica protiv osumnjičenih, izjavio je izvor blizak policijskoj istrazi.

Poluge su ukradene iz aviona 19. septembra, neposredno pre njegovog poletanja sa aerodroma "Šarl de Gol" u Parizu. Krađa je otkrivena sledećeg dana u Cirihu. Poluge teške oko 50 kilograma u avion su stavili radnici američke firme za obezbeđenje "Brinks".

Nije još utvrđeno kako je pljačka izvedena, ali izvor sa aerodroma kaže da su pljačkaši "verovatno imali saučesnike na aerodromu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA