Broj poginulih u zemljotresu u Pakistanu porastao na 515!

Pakistanski zvaničnici su pored crnog bilansa snažnog potresa od 7,7 Rihtera, koji je u utorak pogodio tu zemlju, naveli i da je pomoć preživelima otežana zbog pobunjenika koji kontrolišu razorenu oblast

  • 0

Broj poginulih u zemljotresu koji je u utorak pogodio jugozapad Pakistana porastao je na 515, saopštili su lokalni zvaničnici. Pored toga, oni su naveli da pobunjenici i dalje ometaju dostavljanje pomoći ugroženima.

Novi bilans nastradalih u zemljotresu jačine 7,7 stepeni Rihterove skale, koji se dogodio u utorak, saopštio je glavni sekretar Baludžistana Babar Jakub tokom obilaska uništenog regiona Avaran, javio je Rojters. U zemljotresu u Avaranu razoren je veliki broj kuća, a nakon potresa stvoreno je i novo ostrvo u blizini južne obale Pakistana.

Ova siromašna oblast na jugu Baludžistana jedno je od uporišta separatističkih pobunjenika, koji su više puta pucali na helikoptere koji prevoze vojne zvaničnike zadužene za reagovanje u slučaju katastrofa.

- Postoje bezbednosna pitanja i druge prepreke, ali uprkos svemu, uspećemo da dođemo do svakoga - rekao je general-potpukovnik Nasir Janjua, najviši vojni zvaničnik u ovoj provinciji.

U Baludžistanu, najvećoj, ali najmanje razvijenoj provinciji Pakistana, separatistička pobuna traje od 2004. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA