• 0

Otvaranje izložbe "Pressure me", umetnice Marine Marković

Koncept "Pressure me" nastao je kao performans izveden u decembru 2011. godine u njujorškoj galeriji RabbitHole, a beogradska publika će izložbu moći da vidi od 28. septembra u G12 HUB

  • 0

Marina Marković, pobednica prvog Red Bull Curates Beograd događaja, predstavlja se beogradskoj publici samostalnom izložbom pod nazivom Pressure Me u G12HUB. Tri nova rada, kao i performans koji će izvesti na otvaranju izložbe pripadaju istoimenoj seriji Pressure Me, a uzimaju za glavni subjekat žensko telo, baveći se graničnim vrednostima zadovoljstva, ali i zadovoljenja savremenih društvenih normi i ideala lepote.
Koncept Pressure me nastao je kao performans izveden u decembru 2011. godine u njujorškoj galeriji RabbitHole. Prvi deo ove serije radova činio je akt tetoviranja i telesna instalacija - tetovaža krojačkog metra vezanog oko struka u čvor, fiksiranog na idealnoj proporciji struka.

Od tada, umetnica je kroz različite medije (video, gif, skulptura, ručni rad, slika, ikona) istraživala društveni pritisak nad ženskim telom, baveći se svim bolnim ritualima svakodnevice koje žene sprovode nad sopstvenim telom u cilju postizanja, dostizanja,približavanja društveno konstruisanim idealima lepote.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima