• 7

Mihajlović: Srbijagas pred bankrotom!

- Biće prekontrolisano poslovanje svih javnih preduzeća, a posebno Srbijagasa jer je to preduzeće pred bankrotom - izjavila je ministar energetike Zorana Mihajlović

  • 7

- Poslovanja javnih preduzeća moraju da se prekontrolišu, a posebno Srbijagas, jer je to preduzeće pred bankrotom, izjavila je danas Tanjugu ministar energetike Zorana Mihajlović.
- Upozoravali smo mnogo puta da, ako postoji mogućnost, to treba da uradi policija - rekla je Mihajlović i ponovila da je Srbijagas pred bankrotom i da postoje osnovane sumnje "da tu stvari moraju da se preispitaju".

Ona je zahvalila zaposlenima u Srbijagasu koji su Antikorupcijskom timu Ministarstva energetike slali podatke o radu tog preduzeća jer, kako je rekla, do informacija o Srbijagasu je teško doći.
Mihajlović je ocenila da su ti i podaci državnog revizora o poslovanju Srbijagasa dovoljni da dobijemo izveštaj nadležnih organa o tome šta se dešavalo u tom javnom preduzeću.

Ona je naglasila da, paralelno sa tim, treba da se odvija finansijska konsolidacija i reformisanje Srbijagasa, jer je to preduzeće došlo u situaciju da ne može više da ispunjava nijednu svoju obavezu.
 - Srbijagasa prema dobavljačima iznose više od 40 milijardi dinara, navela je Mihajlović.
Ministarka je ponovila da će plan reformisanja Srbijagasa ponovo biti prosleđen Vladi na usvajanje i da će o tom programu razgovarati i sa ministrima finansija i privrede.
Odgovarajući na pitanje da li će se takva situacija u Srbijagasu odraziti na investicije tog preduzeća i na izgradnju gasovoda "Južni tok" koja treba da počne do kraja godine, Mihajlović je naglasila da je država Srbija garant za "Južni tok" i da će, kao i do sada, učiniti sve da ispuni preuzete obaveze koje se tiču tog projekta.
Podsetimo, policija je danas bila u Srbijagasu gde je češljala dokumentaciju o poslovanju.
(Telegraf.rs / Tanjug)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    Ma pustite ljude na miru neka lapaju,treba obezbediti pokolenja stvarno nema smisla da ih cimaju

  • blabla

    Još jedna u nizu afera,a ni jedno(osim partijskih) radnih mesta nije otvoreno! Važno da će ministarkin stranački kolega,u narodu poznatiji kao ministar koji voli mleko,(zbog svojih izuzetnih sposobnosti transformacije) biti na visokoj funkciji u NIS-u!!!

  • mare

    Ja mislim da je Đilas kriv!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima