• 4

NIŠKA BANJA: Ubica roditelja hteo da se obesi!

Posle saslušanja, Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje, koji je ubio svoga oca Milana Stamenkovića (71), i majku Slavenku (63) vraćen u pritvorsku jedinicu KPZ, gde je pokušao da se obesi. Zahvalio se čuvarima koji su ga spasili

  • 4

Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje, koji je uhapšen jer je 18. septembra ubio svoga oca Milana Stamenkovića (71) i majku Slavenku (63), pokušao je da se obesi u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda.
- On je nakon saslušanja vraćen u pritvorsku jedinicu KPZ, gde je pokušao da izvrši samoubistvo. Od čaršava je napravio omču, koju je stavio oko vrata, a drugi kraj je vezao za plafonjeru. Popeo se na stolicu, a zatim je oborio i ostao da visi. Međutim, čuvari su čuli udarac stolice o beton, utrčali u ćeliju i spasili ga od vešanja. Izgleda da se u toku pokušaja samoubistva predomislio, jer je svojim spasiocima zahvalio - kažu naši sagovornici iz istrage.

Kako saznajemo, Stamenković pokušava na sve moguće načine da umanji odgovornost za monstrouzan zločin.
- On sada optužuje svoju nevenčanu suprugu Anitu da mu je direktno pomogla da usmrti roditelje. Kazao je da je, nakon što ih je pretukao motkom, popio lekove i uspavao se a da ih je ona dokrajičila davljenjem. Međutim, ni Anita mu ne ostaje dužna, tvrdi da je sve uradila strahujući od njega, a zatim priznaje da je dan posle ubistva bila na nekom rođendanu i da se veselila - rečeno je u istrazi.

Tek sada se otkrilo da je Stamenković nagovestio očevo ubistvo još pre nekoliko meseci.
- Svom advokatu, koji ga je branio u sudskom postupku, zbog krađe motora Stamenković nije platio zastupanje. Još u januaru mu je posao SMS poruku u kojoj je naveo: "Nemam para da ti platim, umro mi je otac, moram da mu stavljam pomen, platiću ti drugi put" - saznajemo u istrazi.

Dragan je osumnjičen da je svoje roditelje ubio motkom, a zatim njihova tela bacio u septičku jamu, a njegova vanbračna supruga Anita da mu je pomogla u prikrivanju zločina.
Motiv porodične tragedije su dugogodišnji poremećeni odnosi između sina i roditelja, koji su kulminirali sukobom zbog njegove namere da se oženi po treći pud.
(D. K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    Zasto da vracas stolicu kad ce pomocu nje da se spasi valjda je trebao da ostane da visi da bi se zadavio tj. obesio.

  • BabyBlue

    Greska!Ja bih mu samo vratila stolicu,da pokusa ponovo.Jos jedan u nizu slucajeva gde zalim sto je smrtna presuda ukinuta!

  • Mimi

    Trebali su ga ostavit da visi,neznam samo kako moze spavat poslije svega sto je napravio

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima