SALMONELA U VRTIĆIMA: Obolelo 19 mališana u Čačku

Načelnik centra za kontrolu i prevenciju bolesti čačanskog Zavoda za javno zdravlje Davor Obrenić izjavio je danas da je prijavljena epidemija salmonelom u Predškolskoj ustanovi "Radost", kojom je zaraženo 19 dece

  • 0

Čačanski  Zavod za javno zdravlje  proglasio je epidemiju salmonele, u predškolskoj ustanovi "Radost" u kojoj je prema prvim podacima obolelo 19 mališana.

Zaražena  deca su uzrasta od jedne do četiri godine. Prvi slučaj salmonele zabeležen je 17. septembra kada je bakterija pronađena kod  mališana u vrtiću "Sunce", "Bambi" i "Nadežda Petrović".

- Urađeno je uzorkovanje hrane iz centralne kuhinje, uzeri su brisevi sa radnih površina u kuhinjama i drugim prostorijama, a obavljen je i pregled zaposlenih, ali svi rezultati su bili negativni i ner zna se izvor zaraze- rekao je načelnik Centra za konrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Čačak dr Davor Obrenić.

- S obzirom da se radi o fekalno-oralnoj infekciji savetuje se pojačana higijena dece, i zaposlenih, ali je izvršena i dezinfekcija ova tri objekta, od igračaka do prostorija i kuhinje - kaže Obrenić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA