Splićanin najavio gradnju brodova u Kovinu

Vedran Nevešćanin, vlasnik firme "Venzor", najavio da gradnju brodova seli u Srbiju zbog loših uslova poslovanja u Hrvatskoj

  • 1

Hrvatske dnevne novine "Slobodna Dalmacija", prenele su izjavu Vedrana Neveščanina iz Splita, vlasnika firme "Venzor", da će svoju proizvodnju plastičnih brodova i brodske opreme preseliti u Kovin.

U ovom tekstu navodi se da je Nevešćanin nezadovoljan uslovima poslovanja u Hrvatskoj, zbog visokih novčanih nameta, pa će zato proizvodnju preseliti u Srbiju. Takođe, navodi se da je, tim povodom, njegove pogone obišla delegacija iz Srbije, u kojoj su bili Milan Stefanović, bivši mornarički oficir, Dragan Jankov, vlasnik kovinskoga hotela “Plamen-grad”, Dragan Gilezan, direktor kovinske Turističke organizacije, Marko Vujičić iz Ministarstva saobraćaja Republike Srbije i Đorđe Trninić, predsednik Udruženja nautičara u Kovinu.

- U mom stolu stoji masa projekata i kada sam vidio da su ovde sve manje šanse da se nešto pametno napravi, u razgovoru s gospodinom Stefanovićem otkrio sam mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji. Mogli bismo ostvariti finansijsku dobit, a i ja bih realizovao neke svoje profesionalne želje – citiraju Vedrana Nevešćanina u “Slobodnoj Dalmaciji”.

List navodi da bi u prvoj fazi, koja bi krenula naredne godine, moglo godišnje da se napravi stotinak malih brodova, dužine od pet do sedam metara, a cela investicija koštala bi od 2,5 do tri miliona evra godišnje. Kako navodi “Slobodna Dalmacija”, Nevešćanin planira uzvratnu posetu Srbiji, kako bi sa budućim partnerima dogovorio detalje njihovog zajedničkog proizvodnog projekta.

(D. K. / Izvor: Slobodnadalmacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA