PRUGA BG - BAR: Sudarili se voz i kamion

Sudar voza i kamiona dogodio se na deonici Slovac - Divci kada je voz udario u kamionsku prikolicu na putnom prelazu koji je obezbeđen po propisu

  • 3

Vozač Zoran T. iz ubskog sela Stublenica pravim čudom je ostao živ kada je na njegov kamion oko 11.30 naleteo putnički voz na pruzi Beograd-Bar. Do sudara kamiona i voza došlo je u selu Valjevska Loznica kod preduzeća "Kaolin“. Očevici kažu da je vozač izbegao sigurnu smrt i ostao nepovrđen zahvaljujući tome što je voz udario u kamionsku prikolicu.

- U trenutku kada je naišao voz, prednji deo kamiona, uključujući i kabinu u kojoj je bio vozač je već prešao prugu, tako da je putnički voz udario u prikolicu. Zahvaljujući tome vozač je ostao nepovređen. Scena je bila kao na filmu, čuo se jak udarac i u prvom momentu pomislio sam da je vozač kamiona mnogo gore prošao, međutim, imao je sreće, jer ga je nekoliko sekundi delilo od sigurne smrti - ispričao je za Telegraf meštanin sela Valjevska Loznica, koji je bio očevidac ove nesereće.

Zbog nesreće na tom delu barske pruge železnički saobraćaj je kratko vreme bio je u prekidu. Putni prelaz u Valjevskoj Loznici, gde je došlo do sudara voza i kamiona, nema rampu i obezbeđen Andrejinim krstom, svetlosnom signalizacijom i zvonom.

U Železnicama Srbije kažu da je sličan slučaj, pre izvesnog vremena, dogodio u lajkovačkom selu Nepričava kada je voz naleteo na prikolicu jednog od kamiona užičkih "Puteva", koji u Nepričavi grade Koridor 11, i smrskao je, ali je i tada vozač ostao nepovređen.

(E. T. / S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    28. septembar 2013 | 14:39

    Sta ce Srbiji pruga Beograd Bar nije joj u unteresu. Crna gora tu treba da grebe,jedini joj put.

  • Katy

    28. septembar 2013 | 13:47

    Koga ćete sada smeniti, I koliko će se još smanjiti plate?

  • Mira

    28. septembar 2013 | 20:37

    Pre mesec dana u Velikim Crljenima kada je autobus pun radnika koji su krenuli na posao u elektranu prelazio prugu naisao je voz a rampa nije bila spustena. Isto jutro se to dogodilo i na pruznom prelazu u Stepojevcu. Sta reci???? Signalizacija ne radi... Ima li neko da se brine i da odgovara za to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA