Lider Zlatne zore držao neregistrovano oružje u kući

Nikos Mihaloliakos, koji je uhapšen danas zajedno sa još 18 članova i pristalica te stranke, imao tri komada neprijavljenog vatrenog oružja

  • 2

Tokom pretresa kuće lidera grčke ultradesničarske partije Zlatna zora Nikosa Mihaloliakosa, koji je uhapšen danas zajedno sa još 18 članova i pristalica te stranke, pronađena su tri komada vatrenog oružja koje nije registrovano.

U okviru šire istrage o članovima i pristalicama ove stranke do sada je uhapšeno 19 osoba, po ukupno 32 izdata naloga za hapšenje, javila je grčka agencija ANA.

Među uhapšenima su petorica poslanika Zlatne zore.

Dvojica poslanika - Elijas Panajotaros i Nikos Mihos dobrovoljno su se predali policiji, dok je još jedan poslanik za kojim policija traga - Hristos Papas, i dalje na slobodi.

Prema podacima Vrhovnog suda Zlatna zora kao organizacija aktivna je u Grčkoj 26 godina, od 1987. godine.

Pristup kancelarijama Zlatne zore u parlamentu blokiran je ranije danas nalogom šefa bezbednosne službe, navodi grčka agencija, ističući da je, prema informacijama kojima raspolaže, zabranjen pristup na prvi sprat zgrade parlamenta.

Hapšenja su izvršena u okviru sveobuhvatne policijske istrage posle ubistva 34-godišnjeg hip-hop muzičara Pavlosa Fisasa, koje je 18. septembra počinio jedan od pristalica Zlatne zore.

Ta partija je juče zapretila da će uneti pometnju na političku scenu u Grčkoj tako što će svojim poslanicima naložiti da istupe iz parlamenta, pošto je policija sprovela istragu o njenim aktivnostima.

Zlatna zora je na izborima prošle godine osvojila 18 od 300 mesta u parlamentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dutch

    28. septembar 2013 | 18:25

    Upadaju poslanicima u stanove zato sto je navodni simpatizer ubio coveka? Samo zato sto su ljudi nacionalisti.

  • Jokica

    28. septembar 2013 | 22:24

    E tako radi drzava!Drzava koja funkcionise!Bas da vidim dal bi kod nas policija imala herca da upadne i pohapsi osvedocene lopove koji se kriju iza poslanickog imuniteta,a takvih ima u svim partijama!Nasi neka gledaju i uce od Grka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA