• 3

Grci zainteresovani za srpski nameštaj i leskovački ajvar

Predsednik Privredne komore regije Kavala, Angelos Tsatsouluis, koji veoma dobro poznaje Srbiju, jer je pre više od dve decenije studirao u Beogradu, izjavio je Tanjugu da je uveren da bi Grci kupovali mnoge srpske proizvode

  • 3

Grčki privrednici i kupci na međunarodnom sajmu EXPO 2013, koji je se održava od 27. septembra do 02. oktobra u grčkom gradu Kavali, najviše su zainteresovani za uvoz srpskog nameštaja i leskovačkog ajvara.

Na štandu Regionalne privredne komore Leskovac, gde su prvi put zajedno nastupila mala i srednja preduzeća iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga i sa područja Kraljeva, posetioci sajma su moglu da probaju i kupe ajvar, konditorske proizvode, rakije i vina i da dobiju kataloge proizvođača nameštaja sa jug Srbije.

Predsednik Privredne komore regije Kavala, Angelos Tsatsouluis, koji veoma dobro poznaje Srbiju, jer je pre više od dve decenije studirao u Beogradu, izjavio je Tanjugu da je uveren da bi Grci kupovali mnoge srpske proizvode.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

On posebno ističe da srpski proizvođači treba da ponude grčkom tržištu prehrambene proizvode, jer tokom turističke sezone ta zemlja uvozi velike količine hrane.

- Treba da nam nudite ajvar. To je najbolji ajvar na svetu, a posebno iz Leskovca. Imamo i mi ajvar ali nije takav, jer nemamo tako dobre paprike. Grci bi kupovali vaš ajvar, jer je to poznat proizvod i kod nas - kaže Tsatsouluis.

Na sajmu EXPO 2013 proizvode je izložilo 150 preduzeća iz Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Turske, Srbije, Grčke i Kipra. Regionalna privredna komora Leskovac već šestu godinu učestvuje na toj manifestaciji, a lokalne vlasti Kavale obezbeđuju besplatan izožbeni prostor za naše privrednike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made In Leskovac

    "Treba da nam nudite ajvar. To je najbolji ajvar na svetu, a posebno iz Leskovca" hehehehehee Leskovacki Ajvar pa naravno kuj voli nek izvoli :D

  • Chedomir

    Od čega će da plate tu robu?

  • BgD

    Grci? Hahahaha :D oni nemaju zute banke..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima