SIRIJA: Napad na školu, 12 stradalo

Sirijske vazdušne snage su bombardovale srednuju tehničku skolu u gradu Raka, ubivši devet osoba, među kojima su i učenici mlađi od 18 godina i ranili još nekoliko osoba", navedeno je u saopštenju Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji

  • 2

U vazdušnom napadu na jednu srednju školu u gradu Raka koji drže pobunjenici poginulo je dvanaest osoba, među kojima su i učenici.

"Sirijske vazdušne snage su bombardovale srednuju tehničku skolu u gradu Raka, ubivši devet osoba, među kojima su i učenici mlađi od 18 godina i ranili još nekoliko osoba", navedeno je u saopštenju Sirijske opservatorije za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

U napadu je pogođeno školsko dvorište, navodi AP.

Direktor Opservatorije sa sedištem u Britaniji, Rami Abdul-Rahman je kazao da je poginulo najmanje osam učenika srednje skole i da bi bilans žrtava mogao da poraste jer se osam osoba nalazi u kritičnom stanju.

Grad Raka u dolini Eufrata, oko 160 kilometara istočno od Alepa na severu Sirije, jedini je provincijski glavni grad koji je u rukama pobunjenika, podsetila je agencija AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • patron

    29. septembar 2013 | 21:45

    E bas je nasao ko da saopsti. Naprave nove Markale i Racak i naravno odmah ih optuze. Isto ko za hemijsko oruzje. Teroristi upotrebljavaju ono sto im Amerika da i kaze a onda primenis Gebelsovu taktiku da prodje.

  • gago

    29. septembar 2013 | 22:11

    Nemoj da lupas gluposti bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA