• 9

Kamionske barikade sutra u Kostolcu

Ukoliko sutra ujutru ne bude postignut dogovor sa čelnicima opštine Kostolac, radnici preduzeća "Autotransport"će kamionima blokirati sve puteve koje vode ka Požarevcu

  • 9

Radnici kostolačkog preduzeća "Autotransport", blokiraće sutra teškom mehnizacijom sve puteve koji vode u Požarevac, ukoliko ujutru ne dobiju podršku opštinara za vraćanje u okrilje Elektroprivrede Srbije.
Razlog za ovakav zahtev jeste sve teža finansijska situacija u ovom preduzeću, jer ono nije osposobljeno za samostalno poslovanje na tržištu. Radnici zahtevaju da se i njima obezbedi povratak u Privredno društvo "Termoelektrane i kopovi Kostolac", kao što će to uskoro biti omogućeno preduzećima PRIM i "Georad".


Zaposleni u "Autotransportu" prošle sedmice su u dva navrata blokirali saobraćaj na Kostolačkom putu, kod obilaznice, kao i ulaz u direkciju TE-KO Kostolac. Pošto su ovi protesti prošli bez uspeha, sada najavljuju blokiranje prilaznih puteva Požarevcu. Poslednji rok koji su dali nadležnima, jeste ponedeljak, 30. septembar, jer u 10 sati imaju razgovor sa čelnicima gradske opštine Kostolac.
- Ukoliko taj razgovor ne urodi plodom, prilazne puteve Požarevcu blokiraćemo kamionima i teškom mehanizacijom. Svesni smo da će ova blokada izazvati velike probleme građanima i izuzetno nam je žao zbog toga. Međutim, mi nemamo drugi izbor, jer je u pitanju naša egzistencija. Nadamo se da će našu situaciju nadležni shvatiti ozbiljno i da nećemo morati da preduzimamo drastične mere – rekao je Branislav Nikolić, predsednik sidnikata "Autotransporta".

Ovo preduzeće je iz EPS-a izdvojeno 2005. godine, zajedno sa još četiri: PRIM, "Georad", RIO i "Standard". Sada je pokrenuta procedura da se u EPS vrate PRIM i "Georad", ali ne i ostala izdvojena preduzeća.
(D. K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kostolac usluge

    Firma Kostolac usluge,takodje je izdvojena..kad I ostala preduzeca...takodje je predala zahtev za vracanje pri Eps-u..zashto nas ne spominjete..????

  • obrad

    Cestitam Borce ti tvoji ljudi morate to da uradite. Na zalost trpece malo narod ali oni neznaju da su vasi protesti i blokade opravdani. Na takav poduhvat se krece kada se ne postigne sporazum sa nadleznim organima u vlasti. Naime svi upuceni znaju da vlast 2005 godine pod istim uslovima izdvojila iz EPS-a navedena preduzeca i osnovala nezavisna Privredna drustva, ne davno na zahtev PRIM-a uz podrsku GO Kostolac i Direktora PD-TE-KO Kostolac pokrece postupak za vracanje povlascenih PD u okrilje EPS-a. Na taj nacin vlast pokazuje da je njima Majka izeli da ih spase a vama maceha i zeli da vas unisti nazalost. Ovim kratkim opisom dogadjaja zelim da objasnim da su Vasi zahtevi i protesti opravdani. Napred momci, samo borci pobedjuju.

  • Maja

    I ja sam nezadovoljna, u petom sam mesecu trudnoce, na bolovanju i primam 65% plate, tj. 15000, idem i ja da blokiram neki put, hoce jos neko sa mnom? sigurna sam da nas ima puno nezadovoljnih.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima