• 24

VUČIĆ: Gotovo je sa stranačkim zapošljavanjem

- Spreman sam da narednih dana napravimo dogovor da zamrznemo mogućnost zapošljavanja u javnoj administraciji i da to svedemo na 50 tokom godine, da to budu izuzeci, onda kad su u pitanaju najstručnija lica - rekao je vicepremijer.

  • 24

Vicepremijer Aleksandar Vučić najavio je mogućnost zamrzavanja zapošljavanja u javnoj administraciji i dodao da će o tome razgovorati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.
- Spreman sam da narednih dana napravimo dogovor da zamrznemo mogućnost zapošljavanja u javnoj administraciji i da to svedemo na 50 tokom godine, dakle, na minimum, da to budu izuzeci, onda kad su u pitanaju najstručnija lica - rekao je Vučić na TV Pink.

On je naglasio da se time najzad zaustavlja stranačko zapošljavanje i da iza toga može polako, ali sigurno da se krene u reformu javne administracije.
Vučić je rekao i da se to neće svideti nijednoj stranci, pa ni SNS, ali da to mora da se sprovede, jer će omogućiti da se otvaraju privatni biznisi i stvori zdrava ekonomija.
On je najavio i da će biti pomerena starosna granica za odlazak u penziju.
- Poredićemo se sa Nemačkom, a ne sa socijalističkim samoupravnim sistemom, u kome se u penziju išlo i sa 50 godina - rekao je vicepremijer.
(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja Kostunica

    I da hoces,vise nema mesta.Samo u Opstini Rakovica,predsednik opstine,zvani Milicko,zapislio do sada oko 70 naprednjaka. Dosli divlji da isteraju pitome.

  • Cobi ns

    Nema više mesta,prepunili ste za ovo kratko vreme,u nekim javnim i državnim firmama nemaju gde da sede novozaposleni-da nije žalosno bilo bi smešno!!

  • Lud Zbujen

    Zanimljivo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima