POŽAREVAC: Penzionere uče Fejsbuku!

- Radionice će se organizovati tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom, u trajanju od po dva sata. Zbog ograničenog prostora i broja računara kojima raspolaže biblioteka, planirano je da se predavanja organizuju u dve grupe sa po četvoro polaznika - kažu u Narodnoj biblioteci u ovom gradu

  • 0

U Narodnoj biblioteci "Ilija M. Petrović" u Požarevcu od 1. oktobra počinje sa radom besplatna informatička radionica za penzionere i nezaposlene. Tokom dvonedeljne obuke polaznici će savladavati korišćenje interneta, slanje elektronske pošte, upotrebu Skajpa, korišćenje Fejsbuka i ostalih društvenih mreža.

 

- Radionice će se organizovati tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom, u trajanju od po dva sata. Zbog ograničenog prostora i broja računara kojima raspolaže biblioteka, planirano je da se predavanja organizuju u dve grupe sa po četvoro polaznika - kažu u Narodnoj biblioteci.

 

Ovo je samo jedna u nizu novina koje je ova požarevačka ustanova uvela u svoj rad, rukovodeći se time da biblioteke treba da postanu i informatički centri. Između ostalog, omogućila je korišćenje kompjutera i slepim i slabovidim licima, za koje je instalisan poseban softver. Računar i softver kupljeni su od prodaje ulaznica za predstavu "Hodnici žuti, purpurni plavi" radionice "Integracije" na čijem je čelu poznati glumac Miki Manojlović, u kojoj su igrala slepa i slabovida lica.

 

 

Osim toga, biblioteka je organizovala i učenje znakovnog pisma za učenike nižih razreda osnovne škole kako bi mogli da komuniciraju sa gluvima i nagluvima.

 

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA