• 0

POŽAREVAC: Penzionere uče Fejsbuku!

- Radionice će se organizovati tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom, u trajanju od po dva sata. Zbog ograničenog prostora i broja računara kojima raspolaže biblioteka, planirano je da se predavanja organizuju u dve grupe sa po četvoro polaznika - kažu u Narodnoj biblioteci u ovom gradu

  • 0

U Narodnoj biblioteci "Ilija M. Petrović" u Požarevcu od 1. oktobra počinje sa radom besplatna informatička radionica za penzionere i nezaposlene. Tokom dvonedeljne obuke polaznici će savladavati korišćenje interneta, slanje elektronske pošte, upotrebu Skajpa, korišćenje Fejsbuka i ostalih društvenih mreža.
- Radionice će se organizovati tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom, u trajanju od po dva sata. Zbog ograničenog prostora i broja računara kojima raspolaže biblioteka, planirano je da se predavanja organizuju u dve grupe sa po četvoro polaznika - kažu u Narodnoj biblioteci.

Ovo je samo jedna u nizu novina koje je ova požarevačka ustanova uvela u svoj rad, rukovodeći se time da biblioteke treba da postanu i informatički centri. Između ostalog, omogućila je korišćenje kompjutera i slepim i slabovidim licima, za koje je instalisan poseban softver. Računar i softver kupljeni su od prodaje ulaznica za predstavu "Hodnici žuti, purpurni plavi" radionice "Integracije" na čijem je čelu poznati glumac Miki Manojlović, u kojoj su igrala slepa i slabovida lica.

Osim toga, biblioteka je organizovala i učenje znakovnog pisma za učenike nižih razreda osnovne škole kako bi mogli da komuniciraju sa gluvima i nagluvima.
(D. K.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima