• 7

NOVI SAD: Za osam meseci ubila se 71 osoba!

Ruku na sebe najčešće dižu Novosađani stariji od 50 godina, a razlog su uglavnom novčani problemi. Čak 43 osobe samoubistvo su izvršile vešanjem, devetoro su skočili sa visine, a u tri navrata žrtve su sebi oduzele život utapanjem. U 14 slučajeva samoubistvo je počinjeno vatrenim oružjem

  • 7

Za osam meseci ove godine u Novom Sadu i bližoj okolini 71 osoba je izvršila samoubistvo, od kojih su dvoje bili tinejdžeri. Ruku na sebe najčešće dižu muškarci stariji od 50 godina.
Čak 43 osobe samoubistvo su izvršile vešanjem, devetoro su skočili sa visine, a u tri navrata žrtve su sebi oduzele život utapanjem. U 14 slučajeva samoubistvo je počinjeno vatrenim oružjem.

Kao razlog za oduzimanje života stručnjaci za suicid uglavnom navode novčane probleme, koji kod žrtava izazivaju osećaj potpunog beznađa. Osim toga, ljude na samoubistva nagoni i saznanje da imaju tešku bolest s kojom ne mogu da se nose, gubitak posla, ali i osećaj beskorisnosti jer više ne mogu da hrane svoju porodicu.
U Srbiji se godišnje ubije 1.300 ljudi, a jedna trećina samoubistava izvrši se u Vojvodini.
(Telegraf / Srna)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 25 Maj

    Al se castite,svaka cast !!!

  • Lili

    Muka ih natjerala imali su neki razlog ljudi se ne ubijaju bez razloga

  • On

    Moli Boga Zorice da se Novosađani ne "bese" jel u protivnom nećeš imati leba da jedeš. Jer po Vojvodini ima naj manje firmi koje rade, naj više se živi od poljoprivrede a tu država naj manje plaća. Nego da se SVI potrudimo da uradimo naj bolje što možemo pa da nam svima bude DOBRO!!! Hvala

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima