NOVI SAD: Za osam meseci ubila se 71 osoba!

Ruku na sebe najčešće dižu Novosađani stariji od 50 godina, a razlog su uglavnom novčani problemi. Čak 43 osobe samoubistvo su izvršile vešanjem, devetoro su skočili sa visine, a u tri navrata žrtve su sebi oduzele život utapanjem. U 14 slučajeva samoubistvo je počinjeno vatrenim oružjem

  • 7

Za osam meseci ove godine u Novom Sadu i bližoj okolini 71 osoba je izvršila samoubistvo, od kojih su dvoje bili tinejdžeri. Ruku na sebe najčešće dižu muškarci stariji od 50 godina.

 

Čak 43 osobe samoubistvo su izvršile vešanjem, devetoro su skočili sa visine, a u tri navrata žrtve su sebi oduzele život utapanjem. U 14 slučajeva samoubistvo je počinjeno vatrenim oružjem.

 

Kao razlog za oduzimanje života stručnjaci za suicid uglavnom navode novčane probleme, koji kod žrtava izazivaju osećaj potpunog beznađa. Osim toga, ljude na samoubistva nagoni i saznanje da imaju tešku bolest s kojom ne mogu da se nose, gubitak posla, ali i osećaj beskorisnosti jer više ne mogu da hrane svoju porodicu.

 

U Srbiji se godišnje ubije 1.300 ljudi, a jedna trećina samoubistava izvrši se u Vojvodini.

 

(Telegraf / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    30. septembar 2013 | 11:58

    To znaci da nam je standard u pm

  • On

    30. septembar 2013 | 13:22

    Moli Boga Zorice da se Novosađani ne "bese" jel u protivnom nećeš imati leba da jedeš. Jer po Vojvodini ima naj manje firmi koje rade, naj više se živi od poljoprivrede a tu država naj manje plaća. Nego da se SVI potrudimo da uradimo naj bolje što možemo pa da nam svima bude DOBRO!!! Hvala

  • Lili

    30. septembar 2013 | 13:36

    Muka ih natjerala imali su neki razlog ljudi se ne ubijaju bez razloga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA