Koncert, projekcija filma i promocija prvog CD-a Backyard Jazz Orchestra (FOTO) (VIDEO)

"Backyard Jazz Orchestra" će predstaviti svoj prvi CD sa muzikom sa Balkana, koja je mnogo luđa i uzbudljivija nego ono što već poznajemo i volimo

  • 0

U Gete institutu s početkom u 20 časova večeras će biti održan koncert, promocija CD-a i projekcija filma benda "Backyard Jazz Orchestra".

- Čini mi se da je sve uvek drugačije od očekivanog - još je uzbudljivije i luđe nego što sam mislio da će biti - rekao je Štefan Šulce, pijanista, kompozitor i dobitnik prestižne WDR Jazz nagrade za rad na "Backyard Jazz Orchestra" projektu.

Projekat je poslednji od mnogih koje su Šulce i njegov dugogodišnji muzički partner saksofonista Peter Evald doneli u život zajedno.

Peter Evald studirao je na prestižnim univerzitetima u Nemačkoj i Njujorku, a sa zajedničkim bendom "Schultzing" i "Oktoposse" dobitnici su mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Relativno skoro putovali su zemljama jugoistočne Europe i predstavili svoju muziku; nastupali sa lokalnim muzičarima, upijali ritmove i melodije u regiji.

Uz podršku Gete instituta osnovali su pre dve godine "Dvorišni Jazz orkestar", balkanski bend malo drugačije vrste, kako bi predstavili bogatu muzičku baštinu Balkana u u ruhu savremenog džeza. Članovi benda su i neki od najpoznatijih afirmisanih i mladih džez muzičara u regionu.

Ovom prilikom predstaviće se sa svojim prijateljima iz Srbije, Fedorom Ruckucom, koji je, takođe, član "Backyard Jazz Orchestra", i Petrom Radmilovićem.

"Backyard Jazz Orchestra" će tokom ove večeri predstaviti i svoj prvi CD sa muzikom sa Balkana, koja je mnogo luđa i uzbudljivija nego ono što već poznajemo i volimo: tužne melodije, galopirajući ritmovi u iskrivljenim taktovima, rakijom inspirisane himne koje slave život.

Pored prvog CD-a, "Backyard Jazz Orchestra" sa sobom donose i dokumentarni film o turneji benda u regionu jugoistočne Evrope i u Nemačkoj.

Projekat se realizuje uz podršku Sekretarijata za kulturu NRV. Ulaz je slobodan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA