• 0

ZBOG DUGA: Isključena struja tramvajima u Sarajevu

Trenutni dug Gradskog saobraćajnog preduzeća iznosi više od 168.000 evra, a preduzeće zbog lošeg upravljanja još od rata posluje s gubicima, dok je saobraćaj u ovom gradu među najlošijim u regionu

  • 0

Tramvaji i trolejbusi u Sarajevu u ponedeljak su stali bez najave, nakon što je Elektroprivreda Bosne i Hercegovine odlučila da Gradskom saobraćajnom preduzeću (GRAS) isključi struju zbog nagomilanih dugova.
Kako prenosi regionalni portal "Seebiz", portparolka EP BiH Mihdeta Kurspahić podsetila je na ranije upozorenje EP BiH GRAS-u, kao i na naknadno utvrđeni sporazum da se dugovi izmiruju u ratama.

Ona je konstatovala da GRAS svoje obaveze ni nakon toga nije ispunio.
Trenutni dug GRAS-a za isporučenu struja dostigao je iznos veći od 330.000 konvertibilnih maraka (više od 168.000 evra).
Preduzeće GRAS zbog lošeg upravljanja još od rata posluje s gubicima, a gradski saobraćaj u Sarajevu je među najlošijima u regionu.
Tramvaji, trolejbusi i autobusi su gotovo u stanju raspadanja i izrazito loše održavani, a Vlada Sarajevske županije, koja je i vlasnik GRAS-a, ozbiljno razmatra mogućnost proglašenja stečaja tog javnog preduzeća.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima