• 0

NOVO IZDANJE BOOKE: Autoportret Semezdina Mehmedinovića (FOTO)

"Autoportret s torbom" je zapravo slika života jednog od najboljih regionalnih pisaca, u kojoj autor deli s čitaocem svoje rituale, lektiru i filmove

  • 0

Izdavačka kuća Booka objavila je sjajan roman "Autoportret s torbom" jednog od najboljih regionalnih pisaca, Semezdina Mehmedinovića, koga zbog specifične poetike nazivaju i "sarajevskim Polom Osterom".
"Autoportret s torbom" je knjiga koja budi neke potisnute emocije i radosti življenja. Ovo je pre svega Semezdinov autoportret, u kojem se autor potpuno razotkriva deleći s čitaocem svoje svakodnevne rituale, lektiru, filmove, razmišljanja o prijateljima...

Reč je zapravo o zbirci priča o prolaznim, na prvi pogled nebitnim fenomenima, malim gradskim dramama i intimnim razmišljanjima.

Kratke scene prikazane su s izraženim interesovanjem za detalj kojim autor pokušava, i uspeva, da objasni ceo prizor.
Semezdin Mehmedinović rođen je 1960. u Kiseljaku kod Tuzle. Studirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Pesnik je i esejista, radio je kao urednik u novinama, nedeljnicima, te na radiju i televiziji. Uređivao je više časopisa za kulturu i bavio se filmom. Objavio je, između ostalog, knjige "Sarajevo Blues", "Devet Alexandrija", "Ruski kompjuter" i "Transatlantic Mail" (sa Miljenkom Jergovićem).
Od 1996. živi u SAD.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima