• 16

ALBAHARI: Marihuanu dekriminalizovati!

- Pokazalo se da je upotreba alkohola i duvana za društvo mnogo štetnija i u smislu zavisnosti koje izazivaju po korisnike i u smislu kriminalnog delovanja po javni red i mir - smatra pisac David Albahari

  • 16

U okviru kulturne manifestacije "Dani Čarobne knjige" organizovane povodom 10 godina od postojanja ove izdavačke kuće, pisac David Albahari predstavio je dve zbirke kratkih priča "Male priče" i "Krava je usamljena životinja".
Tom prilikom Albahari je govorio o kulturi svojim pripovetkama, ali i tome zašto je njegova izjava "da je borba za legalizaciju marihuane neprestana", jedna od najcitiranijih.

- Za dekriminalizaciju sam marihuane, kao i prostitucije, kao što se zalažem i za svaku vrstu slobode - objasnio je David: - Pokazalo se da je upotreba alkohola i duvana za društvo mnogo štetnija i u smislu zavisnosti koje izazivaju po korisnike i u smislu kriminalnog delovanja po javni red i mir od kanabisa. Ova supstanca ima sasvim drugačije dejstvo - smiruje i spušta. Ne podstiče strasti kod ljudi, kao ove druge legalno dozvoljene supstance - objasnio je književnik, dodajući i da bi država imala koristi od legalizacije marihuane, jer bi pre svega postigla kontrolu kvaliteta na tržištu.
(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    Samo oni neuki i ljudi od interesa imaju nesto protiv marihuane.

  • Maja NS

    Naravno da marihuanu treba legalizovati, pre svega zato jer je višestruko korisna biljka :)

  • Crni Bombarder

    Legalizovat nego sta!Jos samo najavi zabranu turbo folka i ostalih posledica turcizma, farmi i pink produkcija.Odmah se mozes kandidovat za predsednika...veliku armiju glasaca bi imao,vjeruj mi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima