• 18

SRBI TRPE TEROR: Albanci otimaju srpsku zemlju i oru puteve

Albanci u mestu Mirkovica, terorišu vlasnike poljoprivrednog zemljišta iz Čaglavice, ograđuju i oru privatne parcele, pa čak i puteve

  • 18

Meštani Čaglavice se godinama bore sa uzurpatorima albanske nacionalnosti koji im koriste poljoprivredno zemljište, grade na njemu, preoravaju puteve, a pojedinim vlasnicima koji poseduju validnu dokumentaciju, zemlja se i administrativno bez njihovog znanja otima.
Iako su se u više navrata obraćali nadležnim organima, problemi nisu rešeni, a teror se nastavlja.

U protekla tri dana nepoznate osobe albanske nacionalnosti u mestu zvanom, Mirkovica − breg koji pripada katastarskoj zoni Čaglavica, opština Priština, terorišu vlasnike poljoprivrednog zemljišta iz Čaglavice; uvredama, psovkama, ograđuju i oru privatne parcele. Ovog puta uzurpatori su se drznuli i da preoru i blokiraju ucrtane poljske puteve.

Mesni odbor sela Čaglavica je u više navrata upozoravao da se "godinama unazad, vrši uzurpacija i otimačina poljoprivrednog zemljišta pojedinim meštanima Čaglavice od nepoznatih lica albanske nacionalnosti".
Mesni odbor sela Čaglavice "zahteva od nadležnih organa da odmah zaustave ove nezakonite radnje" i upozorava da "može doći do fizičkog sukoba jer je poslednjih dana bilo nekoliko verbalnih incidenata između meštana srpske nacionalnosti iz Čaglavice i NN lica albanske nacionalnosti".
- Meštanima Čaglavice je u više navrata prećeno da više ne dolaze na svoje parcele jer su njihove parcele kako im je rečeno od strane uzurpatora sada u vlasništvu, drugih osoba. Pojedini meštani su ovaj slučaj prijavili Kosovskoj policiji - navedeno je u saopštenju MO sela Čaglavice koje potpisuje Goran Stanković.
(S. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuza

    Vidji ovo i bekim čita telegraf i odje komentariše,mi na kosovo koji smo rodjeni ne smijemo nos da navirimo a odje šiptari sjede na obilicev vijenac i piju piće na autobusku i zeljeznicu šiptara vise no crnogoraca

  • Car Lazar

    Kako je ovo žalosno, šta sve srbi trpe u našoj južnoj pokrajini kosovu i metohiji. Neće još dugo bogami ovako, videće ceo svet ko su šiptari pa će ih taj isti svet izbrisati sa lica zemlje, evo već u EU pričaju sve najgore o šipcima.

  • стрептомицин

    Где је сада Дачи? Он је само ту да помаже шиптарима да остваре планове.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima