FUKUŠIMA: Izlilo se 4 tone radioaktivne vode

Portparol kompanije "Tepco" izjavio je da nije bilo odmah jasno kako je kontaminirana voda dospela iz rezervoara i da se proverava nivo radijacije kišnice u postrojenju

  • 2

Kompanija koja rukovodi japanskom nuklearnom elektranom Fukušima saopštila je danas da je četiri tone kišnice, koja je "možda kontaminirana", iscurelo tokom prenosa radioaktivne vode između rezervoara u postrojenju.

"Tokijski elektrik pauer ko" (Tepco) pokušava da zadrži kontaminiranu vodu u nuklearki Fukušimi, pošto je utvrđeno da se 300 tona radioaktivne vode izlilo iz jednog od rezervoara, prenela je agencija Rojters.

Portparol kompanije "Tepco" izjavio je da nije bilo odmah jasno kako je kontaminirana voda dospela iz rezervoara i da se proverava nivo radijacije kišnice u postrojenju.

Nuklearka Fukušima pretrpela je trostruko topljenje reaktora i nuklearnu eksploziju vodonika posle zemljotresa i pratećeg cunamija u martu 2011.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare car

    1. oktobar 2013 | 09:47

    Pa kad vi japanci radite dok ne kolabirate. Ako kuci stignete citavi znaci da ste los radnik. Ma majke mi nisu normalni sto se toga tice. U kulturi im je da ginu za posao i cast. Koliko god se to cinilo casno i lepo dodajte pohlepnu korporaciju u racunicu pa ce vam biti jasno o cemu se radi. Inace ne vidim ni jedan drugi razlog da 4T iscuri tako.

  • Jelena

    1. oktobar 2013 | 10:09

    Ups. Kao slucajno smo prosuli 4tone vode. Verovatno su lavorima prenosili pa se neki mucenik saplitao jedno milion puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA