Svilajnac donirao Hilandaru pola miliona dinara!

Opština Svilajnac donirala je Manastiru Hilandar 500.000 dinara za njegovu obnovu, a donaciju je prilikom posete uručio predsednik te opštine Predrag Milanović

  • 7

Čelni čovek Svilajnca Predrag Milanović pozvao je i druge opštine da finansijski pomognu obnovu srpske svetinje.

Opština Svilajnac donirala je Manastiru Hilandar 500.000 dinara za njegovu obnovu, a donaciju je uručio predsednik te opštine Predrag Milanović prilikom posete.

Milanović je pozvao i druge srpske opštine da finansijski pomognu obnovu Hilandara "jer je naša dužnost da čuvamo svoje svetinje i vekovne zadužbine".

- Na teritoriji opštine Svilajnac imamo takozvanu resavsku Svetu goru, sa manastirima iz XIV i XV veka. Oni svedoče o velikoj duhovnosti na ovim prostorima, pa je izuzetno važno za Srbiju da čuvamo naše svetinje – rekao je tim povodom Milanović.

Od igumana Manastira Hilandar, svilajnačka opština dobila je na poklon ikonu Bogorodice Trojeručice kao znak zahvalnosti i prijateljstva.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nata

    1. oktobar 2013 | 11:50

    Bravoooo

  • Ivan

    1. oktobar 2013 | 12:11

    Da radi nesto taj narod koji pominjes imao bi od cega da zivi...

  • Урош

    1. oktobar 2013 | 12:30

    @Desko- Свилајнац је најразвијенији, мали, град, у Србији.. :) Сви раде, и гледају своја посла, док нам држава не да да отворимо највећи природњачки центар, у Европи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA