PORUKA PENZIONERKE: Gospodo lopovi, sve je već ukradeno!

Penzionerka Rene (82) iz Tuluza je na ulaznim vratima istakla neuobičajeni natpis jer joj je kuća za poslednjih pet meseci bila tri puta opljačkana

  • 0

Jedna penzionerka u Tuluzu, na jugozapadu Francuske, odlučila je da se, nakon tri provale u protekloj godini, direktno obrati budućim lopovima.

Kako prenose francuski mediji, 82-godišnja Rene je na ulaznim vratima svoje kuće istakla natpis upućen potencijalnim pljačkašima: "Gospodo lopovi, nema potrebe da lomite vrata i prozore. Oni koji su bili pre vas su sve odneli!"

Rene kaže da je živela potpuno bezbedno sve do prošlog aprila, kada je u roku od pet meseci njena kuća tri puta opljačkana.

- Jednom sam nabasala na jednog od tih lopova. Nosio je veliku crnu kesu, verovatno punu mojih stvari. Možda će ih moja poruka odvratiti. Kada shvate da više nema ničeg da se ukrade, možda će prestati da mi upadaju u kuću - rekla je starica u intervjuu za radio stanicu RTL.

Prema pisanju lista Liberasion, od početka 2013, u Francukoj je zabeležen značajan porast broja pljački, (od 40 odsto u odnosu na 2012. samo u Parizu), što se dovodi u vezu s ekonomskom krizom, ali i skokom cena zlata na tržištu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA