POGLEDAJTE: Žarko Laušević čita odlomke iz svoje "Druge knjige" (VIDEO)

- Hoću li opet biti glumac, makar samo penzionisani ili samo robijaš? Ma, biću ubica, doveka - napisao je Žarko Laušević u svojoj novoj knjizi

  • 9

"Druga knjiga" Žarka Lauševića izašla je u izdanju "Hipatia" izdavačke kuće.

Za velikog ruskog glumca Vjačeslava Tikhonova su govorili kako glumi tišinu. Naš veliki glumac izabrao je tišinu, ili preciznije rečeno - medijsku tišinu. Tu su njegove knjige da govore umesto njega, a poštovaocima i čitaocima njegovih knjiga iz Njujorka, gde sada živi, poručio je:

"Pišem dnevnik i dalje, nikad ne čitam šta sam ranije pisao. Strah me je da pogledam te ispisane stranice. Još veći strah od neispisanih, šta će tamo stajati jednog dana".

"Ja bih hteo ovako zatvoren svojim licem i imenom, kad te okove već ne mogu promeniti, uvek samo nazad. Tamo je izvesnije nego što će napred ikada moći biti. Stalno želim da budem sam, a samlji od ove samoće teško je biti. Prokletstvo počinje ne onoga trena kada počinješ da kazuješ istinu, već kad drugima kažeš da lažu. Na slobodi ne osetiš nastajanje jedne bore. Ovde primetiš i vlas osedele kose, svedočiš kriku koji pravi grč što izobražava tvoj lik. Ovde si trezniji svih promena, duraš sa njima, a bole te jer nemaju drugih svedoka sem očiju, ruku samo tvojih. Tamo bi bliskog radovale, brinule, možda, ovde si ti sam, sav ostali svet. I, kad te jednom promenjenog ugledaju, hoće li te hteti ili će se uplašiti tog novog lika ne kome će zaludno tražiti izbledele tragove, koji su i njima nešto značili. Hoću li tada hteti starmalo nazad u onu njima znanu kožu ili ću tim novim licem nekog svog uspeti da nanovo privolim sebi. To je tajina, za mene sada, a biće i tada, znam, i za mene i za ostale. Hoću li opet biti glumac, makar samo penzionisani ili samo robijaš. Ma, biću ubica, doveka," napisao je Žarko.

Video na kome Laušević čita odlomke iz svoje knjige možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: Novi magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    2. oktobar 2013 | 22:21

    Nikad nisam vidjela da se neki čovjek toliko kaje zbog svoje greške...tako da poštujem sve sto radi! Bila to gluma i pisanje ili i to vidno kajanje! Vi koji mislite negativno stavite se bar minut na njegovo mjesto,kako možete osuđivati a niste bili u takvoj situaciji?! Niti ste hodali u njegovim cipelama,niti ste bili u njegovoj kozi!!! Ružno je osuđivati druge,a ne znati sta će vama i vašim potomcima sudbina prirediti! Njemu veća kazna ne treba od ove sto sam sebi radi! Da je vise ovakvih ubica svjet bi opet bio ljepši! Samo inteligentni će razumjeti!

  • neko tamo

    2. oktobar 2013 | 20:44

    Mnogo dobar glumac...ali mnogo dobar...

  • Клисура

    2. oktobar 2013 | 21:05

    Сам је све рекао: "ма, бићу убица довека"! Не обазирући се на његову успешну глумачку каријеру, чудим се и питам, како је могуће, да му се после онога што је урадио, поклања медијска пажња? То је по мени врло лоше и ван сваке памети, поготово за нашу омладину. Шта да очекујемо од њих сутра?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA