Počinje suđenje vođi navijača Zvezde za napad na Čedu Jovanovića

Sutra bi pred sudom trebalo da bude održano pripremno ročište na kojem bi Velibor Dunjić trebalo da se izjasni o krivici u vezi s napadom na lidera LDP-a uoči vaterpolo utakmice u Segedinu

  • 6

Suđenje Veliboru Dunjiću, jednom od vođa Zvezdinih navijača, koji je optužen da je 17. aprila u jednom restoranu u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, počinje sutra.

Dunjiću, koji je u pritvoru, na teret se stavlja nasilničko ponašanje, a optužnicom je obuhvaćen i njegov prijatelj Leo Petrović.

Prvo pojavljivanje Dunjića pred sudom, kako je potvrđeno za Telegraf, biće zatvoreno za javnost.

- S obzirom na to da je 1. oktobra počeo da se primenjuje novi Zakon o krivičnom postupku, sutra bi pred sudom trebalo da bude održano pripremno ročište. Na njemu bi Dunjić trebalo samo kratko da se izjasni o krivici, a tužilaštvo i odbrana da predlože dokaze koji će se izvoditi tokom postupka - kaže sagovornik iz suda.

Kako navodi, očekuje se da će tokom postupka, osim optuženih, biti saslušan i Čedomir Jovanović, njegova supruga Jelena, kao i prijatelji sa kojima je bio u društvu kada se napad u restoranu dogodio.

Incident zbog kog je Dunjić uhapšen dogodio se uoči odigravanja vaterpolo utakmice između Crvene zvezde i mađarskog Segeda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA