Jovica Stanišić opet na optuženičkoj klupi!

Stanišić će u decembru sesti na optuženičku klupu Višeg suda u Beogradu, pošto je aktiviran krivični postupak protiv njega zbog nelegalne dodele državnih stanova

  • 1

Nekadašnji šef Resora Državne bezbednosti Jovica Stanišić u decembru će sesti na optuženičku klupu Višeg suda u Beogradu, pošto je aktiviran krivični postupak protiv njega, koji je bio u prekidu jer mu se desetak godina sudilo u Haškom tribunalu, pred kojim je prvostepenom presudom oslobođen optužbi.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je 28. januara rešenje kojim je krivični postupak protiv Stanišića spojilo s postupkom protiv nekadašnje sekretarke Vlade Srbije Živke Cice Knežević i još desetak optuženih za zloupotrebu službenog položaja, rekla je danas Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Zbog nelegalne dodele državnih stanova, u tom procesu se sudi bivšim funkcionerima SPS-a i JUL-a, kao i udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjoj predsednici JUL-a Miri Marković, kojoj se zbog bekstva sudi u odsustvu.

Naredno suđenje u tom procesu, kada se očekuje pojavljivanje nekadašnjeg šefa tajne službe, zakazano je za 4. decembar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORAN

    2. oktobar 2013 | 22:40

    Sta li bi napisao i prokomentarisao pokojni Jovo Curuvija?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA