SAD: Crna Gora prvi kandidat za NATO

Američki senator Ričard Lugar je došao u Crnu Goru na poziv Biznis saveta SAD - Crna Gora, i ocenio da je dosta urađeno na unapređenju vladavine prava i promociji dobrosusedskih odnosa

  • 6

Crna Gora je kandidat broj jedan za članstvo u NATO, a njena liderska uloga u regionu Zapadnog Balkana prepoznata je u svetu, istakao je američki senator Ričard Lugar, tokom sastanka sa premijerom Milom Ðukanovićem.

Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, senator Lugar boravi u Crnoj Gori na poziv Biznis saveta SAD - Crna Gora i glavnog investitora novog projekta na Zavali, u Budvi. Senator je ocenio da je Crna Gora već uradila dosta na unapređenju vladavine prava i promociji dobrosusedskih odnosa.

Ðukanović se, kako se navodi, zahvalio senatoru Lugaru na zalaganju i podršci koju je pružao Crnoj Gori i ostalim državama Zapadnog Balkana.

- Crna Gora je, zahvaljujući između ostalog i vrednoj podršci, uspela da sačuva stabilnost i multietnički sklad, kao i da postane promoter evroatlantskih vrednosti na Balkanu i aktivan sudionik regionalne saradnje- istakao je premijer Crne Gore.

Ðukanović je upoznao senator Lugara sa prioritetima rada crnogorske vlade koja je, kako je istakao, posvećena konceptu ekonomskog razvoja i dinamičnom ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva članstva u NATO i EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrach

    3. oktobar 2013 | 10:25

    Jedino ih to moze spasiti od teritorijalnih pretenzija "prirodne Albanije"..

  • najprovokator

    3. oktobar 2013 | 12:42

    Fikreta..tebe su Srbi izgleda dobro istraumirali svojim batinama

  • tata-mata

    3. oktobar 2013 | 11:50

    Jedino ih to moze spasiti, od prirodnih pretenzija, Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA