JOVANOVIĆ: Vođa navijača Zvezde Velibor Dunjić me udario u glavu!

- Stao mi je na nogu, uhvatio me za ruku i udario me u glavu. Tako je sve počelo - rekao je lider LDP-a, prepoznavši jednog od vođa "delija" kao osobu koja ga je napala uoči vaterpolo utakmice u Segedinu

  • 22

Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije, prepoznao je danas u sudnici Višeg suda u Beogradu Velibora Dunjića, jednog od vođa Zvezdinih navijača, kao osobu koja ga je vređala, a potom i fizički napala 17. aprila u restoranu "Čarda" u Segedinu.

Optuženog Lea Petrovića prepoznao je kao "zapuštenog mladića, zaraslog u bradu, koji ga je prvi psovao, vređao i zatražio od njega da napusti lokal".

- Izgledao je pripito, preko tanjira neke čorbe mi je rekao da izađem napolje. Psovao mi je oca i majku, što je uobičajeno za krug ljudí sa kojima sam se mimo svoje volje toga dana sreo - rekao je Jovanović.

Njegove reči iziritirale su Petrovića koji je rekao da to nije tačno i da on samo nije želeo da Jovanović sa suprugom i prijateljima sedne za njihov sto.

- Pogledaj me u oči. Meni su svetinja otac i majka. Neka si živ i zdrav. Samo nisam hteo da sedneš za naš sto, zbog izneverenih obećanja - rekao mu je optuženi.

Jovanović, međutim, nije želeo da ulazi u raspravu, navodeći da Petrovića ne poznaje.

- Nemam problem da ga pogledam u oči. I ozbiljnije prestupnike sam gledao - odgovorio mu je Jovanović.

Lider LDP ispričao je da je posle Petrovićevog dobacivanja nastavio sa suprugom i prijateljima ka terasi restorana.

- Tada je ispred mene stao Dunjić i tražio da napustim restoran. Pominjao je našu braću sa Kosova. Stao mi je na nogu, uhvatio me za ruku i udario me u glavu. Tako je sve počelo - ispričao je Jovanović.

On se pridružio krivičnom gonjenju dvojice navijača, ali je rekao da ne ističe imovinski zahtev.

Prethodno, Dunjić i Petrović su kratko rekli da ne priznaju krivicu za nasilničko ponašanje i nacionalnu netrpeljivost zasnovanu na diskriminatorskom osnovu razlicitih političkih stavova.

Kako se navodi u optužnici, Dunjić mu je rekao "zbog drugova i naše braće s Kosova, ne možeš da sediš ovde", a potom ga udario.

Petrović mu je, kako piše, rekao da ne može da sedi tu jer je prodao Kosovo.

- Ovo je bila klasična kafanska tuča, a ne nasilje na sportskoj priredbi, zasnovano na nacionalnoj različitosti - osporio je navode optužnice Dunjićev advokat Saša Milovanović.

Sudsko veće danas je odbilo predlog odbrane da Dunjiću ukine pritvor u kom je od 19. aprila. Incident zbog kog je postupak pokrenut dogodio se uoči vaterpolo utakmice između Zvezde i Segeda.

Ispred sudnice, danas se okupilo nekoliko navijača. Na suđenju koje je zakazano za 5. novembar, trebalo bi da svedoči Jovanovićeva supruga, kao i njegovi prijatelji koji su bili prisutni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalcha

    3. oktobar 2013 | 12:58

    Šteta što je Čeda dobio malo batina. Zaslužio je više.

  • samsung

    3. oktobar 2013 | 13:42

    A zasto taj Dunjic i takvi mamlazi slicni njemu ne idu lepo pa neka zive na Kosovo... Dosta vise sa tim pozivanjem na Srpstvo i nasu bracu sa Kosova... Svi takvi magarci kao taj delikvent dosli su sa Kosova da nam ispiraju mozak... Ako ga toliko vole neka se vrate tamo pa neka se kurce... Sirotinja i beda je tamo ostala a ovde su nam dosli kriminalci i olos koji je surovao sa Siptarima i zaradio pare i jos se pozivaju na postenje i na izdaju...

  • sinisa

    3. oktobar 2013 | 13:30

    Navijaci = cobani

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA