Toni Bler postaje savetnik Tirane

- Bler će lično, u potpunosti i dobrovoljno savetovati albansku vladu u procesu priključenja Uniji i pomoći joj svojim izuzetnim iskustvom i političkom genijalnošću- izjavio je premijer Albanije Edi Rama

  • 5

Novi socijlistički premijer Albanije Edi Rama izjavio je da će bivši britanski premijer Toni Bler biti vladin savetnik u naporima Tirane da postane članica Evropske unije.

- Bler će lično, u potpunosti i dobrovoljno savetovati albansku vladu u procesu priključenja Uniji, koja broji 28 članova, i pomoći joj svojim izuzetnim iskustvom i političkom genijalnošću - rekao je Rama na konferenciji za novinare u Tirani, i dodao da je "pred vladom veliki izazov da taj posao privede kraju", prenela je agencija AP.

Rama, koji je prošlog meseca došao na funkciju premijera, obećao je da će otvoriti 300.000 radnih mesta i smanjiti siromaštvo u Albaniji. Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da svaki sedmi Albanac živi s manje od dva dolara dnevno.

Albanija je jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope, s prosečnim platama zaposlenih od 36.482 leka (361 dolara) mesečno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    3. oktobar 2013 | 14:25

    Toni bleru i klintone keru, nema struje u mom soliteru. Oj Gavrilo ponovo se rodi, pa klintona i blera pogodi.

  • Fizioterapeut

    3. oktobar 2013 | 13:54

    Bler - Jeban,pa rodjen !!!

  • kropi

    3. oktobar 2013 | 14:27

    Bler treba odma obesiti kada se pojavi u Tiranu on je pravi naci sveski

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA