MORBIDNA TRAGEDIJA U MALOM CRNIĆU: Devojčicu usmrtio nadgrobni spomenik!

Dok je s bratom vraćala koze sa ispaše, Dragana Mitić (9) iz Šljivovca kod Malog Crnića saplela se o busen trave i pala, nakon čega se na nju sručio spomenik težak 86 kilograma!

  • 13

Devetogodišnja devojčica Dragana Mitić (9) iz Šljivovca kod Malog Crnića poginula je na seoskom groblju, kada je na nju pao nadgrobni spomenik, težak oko 86 kilograma!

Do ove tragedije došlo je u ponedeljak posle podne, kada je devojčica sa starijim bratom Sašom (14) krenula da vrati koze koje su pasle na livadi u blizini njihove kuće, iza seoskog groblja.

Dok su se vraćali s kozama, prolazeći kroz groblje, devojčica se saplela o busen trave i pala, nakon čega se na nju sručio spomenik i usmrtio je.

Vozilom Hitne pomoći devojčica je prebačena u Opštu bolnicu "Dr Vojislav Dulić" u Požarevcu, ali su lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.

- Dragana je u jednom trenutku potrčala da vrati jare, ali se saplela o busen trave na grobu i pala. Baš tad joj je na glavu pao nadgrobni spomenik, nakon čega su joj pritrčali majka i brat, ali je već bilo kasno - kaže Srećko Đorđević, rođak nastradale devojčice.

Meštani dodaju da u ovom grobu niko nije sahranjen, već su samo spomenik podigle ćerka i supruga jednog partizana, poginulog u Bosni u Drugom svetskom ratu.

Svima u selu neshvatljiva je ova kobna slučajnost da, kad je devočica pala, baš tada padne i spomenik, iako ga ona usput nije ni dodirnula.

- Nakon obavljenog uviđaja, policija je, u saradnji s tužilaštvom, utvrdila da se radi o zadesnoj smrti - saopštili su iz Policijske uprave Požarevac.

Otkada se desila ova tragedija u celom Šljivovcu vlada neopisiva tuga, jer meštani ne mogu da prežale nastradalu devojčicu, omiljenu u ovom malom selu.

Najteže je njenim roditeljima Sanji i Safetu, koji imaju i starijeg sina i ćerku, ali je Dragana, kao najmlađa, svima u kući bila mezimica. Draganina baka Nadežda sve vreme očajno je naricala za malom unukom, koju je svakog dana spremala za školu.

Lekari Hitne pomoći više puta davali injekciju za smirenje ocu devojčice. I ljudi koji su na groblju kopali raku sve vreme su plakali, jer su znali da će u njoj biti pokopano devetogodišnje dete.

Devojčica je sahranjena danas u prisustvu porodice, rođaka, brojnih meštana i drugarica i drugova iz Osnovne škole "Đura Jakšić", u kojoj je prošlog meseca krenula u treći razred.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr. dare

    3. oktobar 2013 | 18:31

    Tuga i zalost. Zlato Maleno, pocivaj u miru. Vecna ti slava.

  • Ivana

    3. oktobar 2013 | 18:58

    Koja sudbinama....tuga....nedužno dete...

  • google

    3. oktobar 2013 | 18:50

    Sudbina.. Zapisano joj od spomenika da umre.. Nek joj je laka crna zemlja :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA