SKOK U SMRT: Poslednje sekunde života kaskadera koji je glumio Bonda na OI! (VIDEO)

Kaskader Mark Suton poginuo samo 20 sekundi nakon pada iz helikoptera u Švajcarskoj, tako što se zakucao u planinu pri brzini od 155 metara u sekundi

  • 0

Video na kome se poznati kaskader Mark Suton u helihopteru pripremao za skok u svoju smrt, objavljen je uz pristanak njegove porodice.

 

Britanac je oduševio publiku kao Džejms Bond na ceremoniji otvaranja Olimpijade. Poginuo je samo 20 sekundi nakon pada iz helikoptera, tako što se zakucao u planinu pri brzini od 155 metara u sekundi. Kaskader je bio jedan od 23 svetska pilota koji su u avgustu u odelima sa krilima skakali iz helihoptera u Švajcarskoj.

 

Događaj je organizovala Televizija "Epik", kanal o ekstremnim sportovima, a posle ove nesreće su snimili ceo serijal o tome.

 

- Kada je Mark poginuo, bili smo skrhani i planirali smo da ugasimo ceo projekat. Onda su nam drugi piloti rekli da je nastavak snimanja i emitovanja upravo najbolji način da pamtimo Marka i da bi on to želeo - rekao je Peni Lehti, direktor "Epic TV".

 

 

Lehti je rekao da bi emitovanje epizode u kojoj se sve desilo bilo jako teško za njegovu porodicu i da su pre objavljivanja pokazali Markovom bratu Sivu. Tragedija se desila prvog dana snimanja i to je bio Sutonov prvi skok. U helihopteru je bio sa svojim partnerom za skok Tonijem Uragalom, koji je kasnije opisao ceo događaj.

 

- Bilo je tako zanimljivo biti iznad planine, obično se samo penjemo na nju. Mark je rekao da ga pratim, jer je bio mnogo bolji u skokovima od mene. Stajao je tu i govorio pilotu “idi malo levo, sad desno..” i onda je pilotu pokazao podignute palčeve i skočio - prisećao se Toni.

 

Toni je rekao da je skočio sam za njim i da ga je pažljivo gledao dok je bio u slobodnom padu kroz oblake.

 

- Pratio sam pravo njegovu liniju pada, i onda se odjednom užasno brzo okrenuo nalevo. Nisam mogao da verujem - rekao je Toni.

 

Toni je ubrzo nakon toga sleteo na polje i tada je saznao strašnu vest, a nakon ove nesreće se penzionisao.

 

Pogledajte video-snimak:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor:mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA