UPOZNAJTE PARAKROMPIR: Paradajz i krompir u jednoj saksiji!

- Ceo ručak u jednoj saksiji! Biljka nosi naziv TomTato (kovanica koja sadrži početni slog engleske reči za paradajz (tomato) i poslednja dva sloga engleske reči za krompir (potato)), rađa i paradajz i krompir, i puštena je u prodaju u Velikoj Britaniji - navodi se u ovom oglasu!

  • 9

I dok traju polemike u javnosti oko toga da li trebamo da uzgajamo genetski modifikovanu hranu ili ne, a pojedini gradovi u unutrašnjosti Srbije usvajaju skupštinske dekrete kojima se lokalno stanovništvo štiti od ovakvih namirnica, takvi proizvodi, po svemu sudeći, ulaze na mala vrata na srpsko tržište.

Tako se ovih dana na jednoj popularnoj internet strani koja se bavi oglasima, pojavio jedan koji se može svrstati mu kategoriju verovali ili ne. naime, nudi biljka koja se sadi u zemlji, a odjednom rađa krompir i paradajz(?!).

Iako ovako nešto nije poznato na ovim prostorima, izgleda da će ovakve biljke sve više pojavljivati sa tržišta Velike Britanije, ili Kine, kao što je slučaj sa ovom.

- Ceo ručak u jednoj saksiji! Biljka nosi naziv TomTato (kovanica koja sadrži početni slog engleske reči za paradajz (tomato) i poslednja dva sloga engleske reči za krompir (potato)), rađa i paradajz i krompir, i puštena je u prodaju u Velikoj Britaniji. Može dati i do 500 slatkih plodova čeri paradajza, rađajući paralelno i beli krompir. Do ovog hibrida došla je vrtlarska firma Thompson and Morgan iz Ipsviča, a prodaje se po ceni od 15 funti (18€ ) po komadu. Vele da nije GMO, već da se radi o kalemljenju - kaže se u ovom oglasu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • made in great britain

    5. jul 2014 | 16:43

    A moja saksija sa biljkom na kojoj rastu pileci bataci? Reklama je cudo. Moram se poceti reklamirati.

  • Ševarice

    5. jul 2014 | 20:43

    U Ševaricama pre mnogo godina su dvojica entuzijasta pokušali da ukrste pčelu i stršljena, kako bi dobili superpčelu veličine stršljena, a nadali su se da će dobiti srazmerno više meda. Zavoravili su bitnu stvar, a to je da se stršljen jede pčele, a ne radi ono drugo s njima.

  • Kamen

    5. jul 2014 | 18:18

    Moguce je. I krompir I paradajz su iz iste familije pomocnica, lako ih je medjusobno ukrstati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA