Radnici HRT-a pod nadzorom Velikog Brata!

Radnici su sporni dokument već nazvali "dokument za špijuniranje", ali čelnici HRT-a negiraju da će radnicima prisluškivati telefonske pozive

  • 2

Na Hrvatskoj radio-televiziji uskoro stupaju na snagu bezbednosne mere koje će upravi omogućiti kontrolu nad zaposlenima. Sporni dokument naziva se Politika informacijske bezbednosti, direktor Goran Radman ga je već potpisao, a zaposleni smatraju da će im biti kontrolisani mejlovi i telefonski pozivi.

Naime, HRT želi da spreči "curenje" informacija od strane zaposlenih, pogotovo poverljivih podataka koji otkrivaju poslovanje uprave i novog rukovodstva HRT-a.

Dokument Politika informacijske bezbednosti zaposleni već zovu "dokument za špijuniranje", ali vođstvo te kuće negira da će biti prisluškivani telefonski pozivi. Radi se samo o listingu brojeva koje su zaposleni zvali, a kontrole neće biti stalne.

Uvodi se i mesto savetnika za informacijsku bezbednost, a onaj ko tu bude bio zaposlen odgovoran je direktno direktoru Radmanu. Pratiće se da li zaposleni otkrivaju tajne iz kuće i javno ih distribuiraju, ali za sada nije navedeno koje su sankcije predviđene ako se to dogodi i otkrije, a još manje šta je to što potpada pod tajne koje se ne smeju iznositi van zidova HRT.

(Telegraf / Izvor: Novosti / J. Kerbler)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA