Janjiću i Brežančiću jednomesečni pritvor

Pritvor do 30 dana određen je bivšem pomoćniku ministra životne sredine Nebojši Janjiću, zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, i Miletu Brežančiću, zbog opasnosti da ne ponovi krivčno delo

  • 0

Specijalni sud u Beogradu odredio je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal pritvor do 30 dana bivšem pomoćniku ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojši Janjiću i direktoru i suvlasniku firme "MB gas oil" Miletu Brežančiću.

Portparol suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak Janjiću odredio pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, a Brežančiću i zbog opasnosti da ne ponovi krivčno delo.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Janjića zbog sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i zloupotreba položaja, a protiv Brežančića zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita i podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je Janjića i Brežančića, koji je negirao da je dao mito Janjiću i tako ostvario imovinsku korist od 10 milina evra za svoje preduzeće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA