SOČI: Privedeno stotine radnika!

Radnici su radili na izgradnji objekata ili infrastrukture za igre u crnomorskom letovalištu Soči i privedeni su tokom policijskih racija po gradilištima, radničkim smeštajnim objektima i na javnim mestima, saopštio je Hjuman rajt voč (HRV)

  • 0

Ruske vlasti su privele na stotine stranih radnika u Sočiju gde se održavaju Zimske olimpijske igre i mnoge od njih držali u "nezakonitim i nehumanim uslovima".

Radnici su radili na izgradnji objekata ili infrastrukture za igre u crnomorskom letovalištu Soči i privedeni su tokom policijskih racija po gradilištima, radničkim smeštajnim objektima i na javnim mestima, saopštio je Hjuman rajt voč (HRV).

Oni su uhapšeni zbog navodnog kršenja migracionog ili radnog zakonodavstva i pušteni na slobodu posle nekoliko sati, ali neki su ostali u pritvoru i više od nedelju dana bez hrane i adekvatnog mesta za spavanje, kao i prava na advokata, naveo je Human rajt voč, prenela je agencija Rojters.

Radnici su bili privođeni tokom racija koje su počele s početkom septembra i nastavljene tokom završne inspekcije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) za Zimske olimpijske igre koje se od 7. do 23. februara održavaju u Sočiju, rekao je HRV.

Direktor Koordinacionog komiteta MOK-a u Sočiju Žan Klod Kili dao je pozitivnu ocenu priprema igara tokom te posete prošle nedelje rekavši da je "sve veoma impresivno".

Britanska agencija navodi da niko iz ruskog Ministarstva unutaršnjih poslova niti kancelarije regionalnog guvernera večeras nije bio dostupan za komentar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA