Direktor komunalnog platio privatne komunalce

Za sanaciju puteva i deponija direktor platio privatnim licima, iako je u svom preduzeću imao i radnike i mehanizaciju

  • 0

Protiv direktora JKP "Čistoća - Malo Crniće" Dragiše M. (51) iz Boževca policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se tereti da je za rekonstrukciju poljskih puteva angažovao dva fizička lica i njihovu mehanizaciju, iako u komunalnom preduzeću na čijem je čelu ima i radnike i sve neophodne mašine.

- Osumnjičeni direktor je tokom 2012. godine, bez prethodno sprovedenih javnih nabavki, angažovao dva fizička lica iz Kobilja i zakupio njihovu mehanizaciju za izvođenje radova na izgradnji i rekonstrukciji poljskih puteva na relaciji Boževac - Kobilje i na sanaciji deponija u Kuli i Kobilju. Direktor je ovo uradio iako u komunalnom preduzeću na čijem je čelu ima i radnike i sve neophodne mašine - saznajemo iz istrage.

Za izvedene radove osumnjičeni direktor dvojici meštana Kobilja platio je 3.125.960 dinara, koliko iznosi i šteta koju je naneo svom preduzeću.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA