DIREKTOR ANTENA GRUPE: Regulatorni okvir važan za razvoj medijskog biznisa (FOTO)

Kirijaku je istakao da svetu treba saopštiti priču o novoj Srbiji koja se bori protiv korupcije, jača svoje institucije, osluškuje investitore i sprovodi jezgrovite reforme

  • 0

Govoreći na konferenciji "Kvantni skok – Kako ubrzati srpsku privedu", Teodor M. Kirijaku, vlasnik i generalni direktor "Antena grupe", izjavio je da čvrsto veruje u budućnost Srbije i srpskog naroda, kao i da će "Antena" nastaviti da ulaže u Srbiju, pozivajući druge investitore da joj se pridruže.

 

Kako bi se ubrzao taj proces, neophodno je obezbediti odgovarajući zakonski okvir, rekao je Kirijaku.

 

- Medijski biznis je svuda u svetu jasno regulisan zakonima i zato je kvalitet regulative izuzetno važan za razvoj zdravog poslovnog okruženja, jačanje industrije i privlačenje investitora. S obzirom na to da je Srbija u procesu evropskih integracija, očekivanja su da će zakonodavstvo iz oblasti medija, ali i u drugim oblastima, u potpunosti biti usaglašeno s evropskim - izjavio je Kirijaku.

 

Kirijaku je istakao da svetu treba saopštiti priču o novoj Srbiji koja se bori protiv korupcije, jača svoje institucije, osluškuje investiture i sprovodi jezgrovite reforme, te da je to obaveza i "Antena grupe", imajući u vidu njenu poziciju i ugled u internacionalnom biznisu. Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji još prostora za rast i inovacije, a posebno u oblasti internet poslovanja i medijskoj industriji.

 

 

- Pre nego što sam doneo odluku da uložim u srpske medije, posetio sam Srbiju mnogo puta i uverio sam se da je Srbija sjajna zemlja i velika investiciona prilika iz dva razloga: to je zemlja koja ima dosta potencijala za rast trenutno niskog bruto društvenog proizvoda po glavi stanovnika; Srbija je i zemlja modernih, talentovanih i obrazovanih ljudi kosmopolitskog stava i jake evropske orijentacije - dodao je direktor "Antena grupe".

 

Kirijaku je rekao da je vizija "Antena grupe" na početku poslovanja u Srbiji bila jednostavna i hrabra, a to je da kreira najgledaniju televiziju u zemlji koja će gledaocima pružiti najbolje vesti i zabavne programe. "Prva srpska televizija" je vrlo brzo zauzela vodeću poziciju, uvodeći svetske televizijske standarde, nove formate i obučavajući lokalni tim kako bi što bolje iskazao svoju kreativnost i inovativnost.

 

- Dugoročna posvećenost tim ciljevima omogučila nam je da investiramo u neophodne resurse, otvorimo stotine radnih mesta i ponudimo srpskom gledalištu program evropskih standarda. Na srpsko tržište smo ušli investirajući u medije, jer taj sektor dobro poznajemo, ali je Srbija interesantna i u drugim oblastima, zbog čega "Kirijaku grupa" planira dodatno da ulaže u druge grane srpske privrede u bliskoj budućnosti - naveo je Kirijaku.

 

Pozdravljajući ubrzanje procesa evropskih integracija Srbije, direktor "Antena grupe" je čestitao Vladi Srbije na hrabrosti da donese teške odluke od koje će Srbija imati koristi u kratkom i dugom roku. "Antena grupa" je spremna da pomogne poboljšanju imidža Srbije i bolje atmosfere u svetskoj javnosti neophodne za sve promene koje predstoje, dodao je Kirijaku.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA