Stravične rane žrtava napada stršljena ubica u Kini! (VIDEO)

- Stršljenovi su bili jezivi. Zaletali su mi se u glavu i potpuno su mi prekrili noge. Odjednom sam osetila ubod i više nisam mogla da se pomerim - izjavila je jedna od žrtava uboda

  • 1

Rojevi džinovskih stršljena usmrtili su više od 40 i ranili 1.600 osoba u Kini, od kojih se najmanje 37 nalazi u kritičnom ili teškom stanju u bolnici, dok oni koji su preživeli napad leče kratere veličine ulaznih rana od metaka.

U poslednja tri meseca insekti su najčešće vršili invaziju na gradove Angkang, Handžong i Šnagluo. Lokalni stručnjaci kažu da je reč o džinovskom stršljenu ili “vespi mandarini”, koji može da poraste u dužinu do pet centimetara, i da ima žaoku veličine 6 milimetara.

- Što više trčite, to vas one više jure - objašnjava jedna od žrtava ovih zastrašujućih insekata.

Neki od napadnutih kažu da su ih stršljenovi jurili i po 200 metara.

Vrlo je teško sprečiti napade ovih insekata jer su njihova gnezda obično na skrivenim mestima. Otrov azijskog džinovskog stršljena je poseban u odnosu na druge vrste ili ose - upozorava Makino.

Postoji bojazan da su se stršljenovi uputili ka Velikoj Britaniji. Ova vrsta je četiri puta veća od veličine običnog stršljena i zaslužna je za desetkovanje populacije pčela u Francuskoj.

Pretpostavlja se da su ovi crni napadači stigli u Francusku zajedno sa isporukom kineskog porcelana krajem 2004. godine. Od 100 administrativnih departmana, “kineski” stršljen kolonizovao je njih 39.

Jedna od žrtava provela je u bolnici dva meseca i primila 13 dijaliza. Imala je 200 šavova, ali još uvek ne može da pomeri noge.

- Stršljenovi su bili jezivi. Zaletali su mi se u glavu i potpuno su mi prekrili noge. Odjednom sam osetila ubod i više nisam mogla da se pomerim. Evo, i sad imam rupe po nogama - kaže ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA