Kratkovidi deda umesto unuke odveo pogrešno dete kod lekara!

Greška je otkrivena tek kad je devojčica došla kući i roditeljima rekla: "Ovaj lek mi je dao lekar". Roditelji su primetili da na bočici sa lekom piše ime drugog deteta

  • 2

Osnovna škola u britanskom gradu Gilingamu je pokrenula istragu oko toga kako je osoblje pustilo pogrešnu šestogodišnju devojčicu da je kod lekara odvede deda, koji takođe nije primetio da se ne radi o njegovoj unuci.

Penzioner je pokupio devojčicu, koja se zove isto kao njegova unuka i ima istu boju kose, i sa njom se odvezao autobusom nekoliko stanica do ordinacije lekara opšte prakse, piše britanski "Dejli mejl".

Lekar takođe nije uočio da je deda doveo pogrešnu devojčicu i prepisao joj je tečni paracetamol. Oko sat vremena kasnije je 74-godišnji deda, koji je veoma kratkovid, vratio devojčicu u školu.

Greška je otkrivena tek kad je devojčica došla kući i roditeljima rekla: "Ovaj lek mi je dao lekar". Roditelji su primetili da na bočici sa lekom piše ime drugog deteta.

Otac devojčice, koji je želeo da ostane anoniman, odveo je sledećeg dana ćerku kod lekara, koji je potvrdio da je prethodnog dana pregledao dete i prepisao joj lek.

Otac (36) navodi da je incident posledica "nekoliko slučajnih pogrešaka". "Moja ćerka je prilično stidljiva, ćutljiva je i zbunila se. Na nju je izvršen mali pritisak pa je ona pomislila da je najbolje da se složi da je to njen deda."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • logic

    5. oktobar 2013 | 16:38

    U pocetku pise da su se isto zvale a nakon toga su roditelji procitali drugo ime deteta?

  • tamo neki

    5. oktobar 2013 | 13:19

    Skupe naocare :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA