Ponovo otvoren aerodrom Ponikve!

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić naglasio da je aerodrom Ponikve dobra prilika za razvoj celog Zlatiborskog okruga, ali da on sam nije dovoljan bez dodatne infrastrukture

  • 9

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić uručio je Dozvolu za korišćenje aerodroma Ponikve gradonačelniku Užica Saši Miloševiću.

Time je taj aerodrom na svečan način otvoren za nekomercijalne letove.

Antić je naglasio da je aerodrom Ponikve dobra prilika za razvoj celog Zlatiborskog okruga, ali da on sam nije dovoljan bez dodatne infrastrukture.

- Ja sam na Ponikve iz Beograda došao automobilom za tri sata, dok su moji saradnici došli avionom za 30 minuta. To je komparativna prednost aerodroma, ali je potrebno izgraditi infrastrukturu na aerodromu i van njega, kako bi putnici mogli na brz način da se prebace i do obližnjih turističkih destinacija - rekao je ministar Antić.

Dozvolu za rad aerodromu Ponikve izdao je 1. oktobra Direktorat civilnog vazduhoplovstva. Ponikve su upisane u registar posebnih aerodroma za sportsko i amatersko letenje za potrebe nekomercijalnih letova, istakla je v.d. zamenika direktora Direktorata Mirjana Čizmarov.

- Pista je u funkciji u dužini od 1.830 metar i širine 30 metara i na nju mogu da sleću avioni generalne avijacije do 10 mesta i ATR avioni sa 70 putnika - rekla je ona.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević istakao je značaj aerodroma Ponikve za razvoj užičkog kraja i izrazio zahvalnost Vladi Srbije, Sektoru za vanredne situacije MUP-a, Međunarodnom fondu za razminiranje i pomoć žrtvama od mina, kao i donatorima - ambasadama Kine i SAD, koje su pored lokalne samouprave učestvovali u razminiranju aerodroma od zaostalih mina iz NATO bombardovanja 1999. godine.

U čast otvaranja aerodroma na Ponikvama održan je letački dan u organizaciji aerodroma i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notorious

    5. oktobar 2013 | 17:13

    Nema šanse da iz Bg do Ponikvi stigne za 3 sata!!!! Put je u katastrofalnom stanju! Ali, to je pitanje za drugog ministra!

  • Ševarice

    5. oktobar 2013 | 18:05

    Uradite auto put, a aerodrom nek bude za inostrane letove, tek tako ćemo zaraditi novac.

  • Vlada

    5. oktobar 2013 | 17:15

    A niski aerodrom sedi i propada. Nije pogodan a pogodan vam je kad vam je magla u beogrdu. Tad vam je pogodan skotovi jedbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA