KRVOPROLIĆE U EGIPTU: 44 mrtva, više od 100 povređenih u uličnim sukobima (FOTO)

Pristalice Morsija i njegovog pokreta Muslimanska braća, izašle su danas na ulice više egipatskih gradova, protestujući zbog vojnog puča u kojem je islamistički lider svrgnut s vlasti

  • 5

Najmanje 44 osobe je poginulo, a više od 100 je povređeno u Egiptu, u sukobima između bezbednosnih snaga i pristalica svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija, saopštio je zvaničnik Ministarstva zdravlja.

Pristalice Morsija i njegovog pokreta Muslimanska braća, izašle su danas na ulice više egipatskih gradova, protestujući zbog vojnog puča u kojem je islamistički lider svrgnut s vlasti.

Hiljade ljudi sa druge strane izašlo je da obeleži 40. godišnjicu arapsko-izraelskog rata (rata Egipta i Sirije protiv Izraela 1973. godine), navele su agencije.

U centru Kaira, policajci su ispalili suzavac i pucali u vazduh, da bi rasterali demonstrante koji su ih gađali kamenicama.

Sukobi su izbili u nekoliko predgrađa Kaira, kao i u Aleksandriji, Suecu i Delgi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 19-April

    6. oktobar 2013 | 23:37

    Zasto podrzavate nasilje i ubijanje,zasto.....

  • ДАШОНИ

    6. oktobar 2013 | 21:51

    МОРСИЈЕВА ГАМАД ,ПОДРШКА ЕГИПАТСКОЈ ВЛАДИ И ВОЈСЦИ ИСТРЕБИТЕ ИСЛАМИСТЕ

  • Uskoro

    7. oktobar 2013 | 03:36

    U 'islamskim' zemljama narod hoće islam i šeriat, pravednost onima koji su na vlasti ne odgovara kao ni Zapadu, sličan slučaj Alžira i isti scenario kao i Egipat... Narod hoće islam i kada izglasaju onda 'vojni puč'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA