OTROVOM ŠKORPIJE PROTIV RAKA: Prodaju lažne lekove naivnim bolesnicima!

Kubanski lek "vidatoks", koji je navodno spravljen od otrova škorpije i leči rak, košta 120 evra po flašici, međutim niti je dokazano da je lekovit a nije ni registrovan u Agenciji za lekove

  • 9

Ljudi bez imalo savesti koriste tuđu muku i bolest i debelo zarađuju na tome. U medijima se pojavio oglas koji nudi kubanski preparat protiv raka "vidatoks", koji je navodno napravljen od otrova škorpije, piše "Kurir".

Flašica košta 120 evra, ali da bi se bolesnik navodno izlečio, potrebno je da se pije najmanje godinu dana i to košta 1.440 evra. Što je najgore, ne postoji nikakva garancija da će se oboleli izlečiti. Po priznanju prodavca, lek nije ni registrovan u Agenciji za lekove, a ni u Ministarstvu zdravlja.

- Lek nije registrovan i nema ga u našim apotekama. Može da se kupi samo u Albaniji, gde se regularno prodaje, ili na Kubi, priznao je prodavac.

Da lek nije registrovan za prodaju u Srbiji, potvrdio je i Aleksandar Tucović, portparol Agencije za lekove. Nažalost, ovaj lek nije jedini za koji prodavci tvrde da leči rak. Internet je preplavljen raznim  oglasima travara, nadrilekara, i na tome dobro zarađuju.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    7. oktobar 2013 | 08:02

    Ne lece ga ni regularni lekovi tako da mu dodje isto. Svi se bogate na racun bolesnih, neki legalno, neki ilegalno...

  • Sandra

    7. oktobar 2013 | 09:20

    Da je lek rehistrovan, da li bi ga to ucinilo lekovitim?

  • dr. dare

    7. oktobar 2013 | 05:27

    Te osobe koje se sluze takvim stvarima, i bogate se na tudjoj muci, treba javno vesati za primer drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA