Direktoru zapalili auto, uz poruku "Šešelj dolazi" (FOTO)

Saši Valjareviću (SPS), bivšem radikalu, nepoznata lica noćas zapalila službeni auto, pa će za sebe i porodicu zatražiti policijsku zaštitu

  • 22

Saši Valjareviću (SPS), direktoru požarevačkog JKP "Vodovod i kanalizacija", nepoznata lica noćas su zapalila službeni auto marke "folksvagen pasat", parkiran ispred kapije njegovog dvorišta, u Ulici Voje Vujovića na Tulbi.

Auto je zapaljen oko tri ujutru, pa očevidaca ovog događaja nije bilo. Pre toga, na kapiji dvorišta Valjarevića, koji je do pre godinu dana bio funkcioner Srpske radikalne stranke, nepoznati napadači nalepili su plakat sa likom lidera radikala Vojislava Šešelja, na kojem je napisano "Šešelj dolazi".

Valjarević kaže da se juče sa posla kući dovezao službenim autom, jer je celog dana imao poslovne obaveze na vodoizvorištu "Meminac".

- Uveče sam se sa suprugom vratio iz grada oko 23 sata i tada ovog plakata nije bilo. Oko tri ujutru probudilo me je dozivanje prve komšinice i tada sam izašao ispred kapije i video da auto gori i da pucaju stakla i farovi. Odmah sam pozvao vatrogasce i policiju, koji su stigli za deset minuta - priča Valjarević. Vatra je je uskoro ugašena, ali je auto u potpunosti izgoreo.

Tek tada Valjarević je video plakat, na koji mu je pažnju skrenula policija, uz napomenu da ga ne dira, jer će se sa njega uzeti otisci.

- Ja sam Srpsku radikalnu stranku napustio pre godinu dana i vratio mandat. Ni sa kim se nisam svađao, pa mi je teško da poverujem da je ovo uradio neko od njih - kaže Valjarević. On dodaje da je danas čuo kako su neki od radikala govorili da treba da krenu u borbu protiv njega i bivšeg radikala, danas poslanika SNS-a Veroljuba Arsića.

- Pitam se da, možda, neko od njih nije shvatio da ta borba protiv neistomišljenika treba da se vodi na ovakav način i to u 21. veku - kaže Valjarević.

Zbog ovog slučaja, pošto ima i dvoje dece, on će zatražiti policijsku zaštitu za sebe i svoju porodicu. Auto "Vodovoda" servisiran je u junu, a pre nekoliko dana obavljena je još jedna kontrola, jer se zbog službenih obaveza dosta koristi. Oba pregleda pokazala su da je vozilo ispravno, pa se odbacuje mogućnost da je požar nastao usled nekog kvara.

Ovaj auto ima "kasko" osiguranje i šteta na njemu biće u potpunosti nadoknađena. Požarevačka policija intenzivno radi na otkrivanju identiteta počinilaca uz pomoć veštaka iz Beograda. Zbog obavljanja uviđaja na mestu požara postavljena je zaštitna traka, uz dežuranje policijske patrole.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gastarbajter

    7. oktobar 2013 | 16:53

    Opa...direktor vodovoda i vozi se sluzbeni automobil od 30.000 evrica...lepo nema sta...radnici plate po 20.000 din.....e moja drzavo...ja vise ne shvatam ko je ovde lud....

  • Damjan

    7. oktobar 2013 | 16:55

    Sta radi sluzbeni auto kod njega pred kapijom, sad treba protiv njega pokrenut postupak da nadoknadi stetu firmi

  • Bekos

    7. oktobar 2013 | 17:32

    Sa zenom se vratio iz grada, znaci on nije dosao kako je rekao sa tog izvorista i parkirao auto, vec je sa zenom bio u gradu. On bas koristi auto samo za sluzbene potrebe, a sigurno mu to nije i prvi put. Da se ovo nazalost nije desilo, ne bi se ni znalo kako koristi sluzbeni auto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA