Italijanski premijer ima 16 kuća!

Ministarka pravde Paola Severino pre dve godine zarađivala sedam miliona evra godišnje, ministar spoljnih poslova Ðulio Terci vozi motor "Harli Dejvidson"

  • 0

Italijanska vlada objavila je imovinske karte svih svojih članova, a znatiželja da se sazna kolikim bogatstvom raspolažu premijer Mario Monti i njegovi ministri bila je tolika da je vebsajt vlade ubrzo blokiran!

Imovinske karte objavljene su na dobrovoljnoj osnovi, a Monti, bivši evropski komesar i profesor ekonomije, u popisu imovine naveo je da je prošle godine zaradio 1,01 milion evra, da poseduje 16 kuća, kao i obveznice i investicije u zajedničke fondove u vrednosti od 11 miliona evra.

Najveću zaradu među ministrima ima ministarka pravde i advokat Paola Severino, koja je 2010. imala prihode od čak sedam miliona evra, dok je ministar za ekonomski razvog Korado Pasera, bivši šef italijanske banke "Intesa Sanpaolo", u istoj godini zaradio duplo manje.

"Najsiromašniji" u vladi Italije je ministar za međunarodnu saradnju Andrea Rikardi, koji je za prošlu godinu prijavio prihod od "svega" 120.309 evra.

Imovinske karte italijanskih ministara otkrile su još nekoliko zanimljivih podataka, među kojima je i taj da ministar spoljnih poslova Ðulio Terci ima motor "Harli dejvidson", a da ministar za odnose s parlamentom Pjero Ðarda poseduje dve male kamene kuće u Alpima.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA