PJONGJANG PRETI SAD: Može doći do užasne katastrofe!

- Severnokorejskoj vojsci naređeno je da bude u potpunoj pripravnosti, kako bi u svakom trenutku mogla da pokrene operaciju - rekao je portparol Generalštaba Korejske narodne armije

  • 9

Severna Koreja upozorila je Sjedinjene Američke Države da može doći do "užasne katastrofe", dok je istovremeno stavila svoju vojsku u stanje pripravnosti zbog najavljene vojne vežbe u kojoj će učestvovati i američki nosač aviona.

- Severnokorejskoj vojsci naređeno je da bude u potpunoj pripravnosti, kako bi u svakom trenutku mogla da pokrene operaciju- rekao je portparol Generalštaba Korejske narodne armije.

SAD, Južna Koreja i Japan trebalo bi da počnu veliku vojnu vežbu, u kojoj će učestvovati i nosač nuklearnih bojevih glava "Džordž Vašington". Ove zemlje su organizovale i prošle nedelje vojnu paradu, na kojoj je prvi put prikazana nova precizna krstareća raketa, Hjeonmu 3, za koju vojni zvaničnici kažu da je sposobna da pogodi prozore na kancelarijama severnokorejskih vođa.

U saopštenju severnokorejske vojske navodi se i da situacija na poluostrvu ponovo postaje sve zategnutija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA