Hrvati polupali sve srpske table u Vukovaru!

Iz vukovarsko-sremske policije kažu da je u toku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio identitet osoba koje su skinule i odnele ploče. Jedina dvojezična ploča ostala na zgradi policije

  • 16

Uprkos obezbeđenju policije, u Vukovaru su tokom noći i jutros, neposredno uoči i na dan hrvatske nezavisnosti, skinute četiri od ukupno pet dvojezičnih ploča postavljenih prošlog meseca, uz incidente i veliko protivljenje "hrvatskih branitelja".

Nepoznate osobe skinule su dvojezičnu ćiriličnu ploču sa zgrade Centra za socijalnu zaštitu, javila je agencija Hina.

U ponedeljak popodne, takođe, nepoznati počinioci skinuli su dvojezične ploče sa tri zgrade - sa Zavoda za zapošljavanje, Zavoda za penziono osiguranje i Državnog inspektorata.

Iz vukovarsko-sremske policije naveli su da je u toku kriminalističko istraživanje da bi se utvrdio identitet osoba koje su skinule i odnele ploče, kao i ostalih okolnosti koje su dovele do toga. Iz "Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara", koji organizuje razne oblike protesta od početka postavljanja dvojezičnih ploča, saopštili su da podržavaju skidanje tabli sa zgrada hrvatskih državnih institucija, ali ističu da članovi Štaba ne stoje iza tog čina.

Iz te organizacije upozoravali sve odgovorne u Hrvatskoj da je "politika bahatosti, koju provodi Vlada Hrvatske nad Vukovarom, nad braniteljima i stradalnicima kao i članovima njihovih porodica, nezakonita, nemoralna, neljudska i samim time neodrživa".

- Još jednom se pokazalo da ratni stradalnici, branitelji i građani Vukovara ne priznaju takvu politiku kao merilo vrednosti i da će otpori biti samo veći ako se takva politika ne zameni politikom dijaloga i mudrosti na šta smo pozivali- piše štab.

Iz državnog vrha Hrvatske, koja danas obeležava Dan nezavisnosti, 22 godine od kada je Sabor odlučio da prekine državno-pravni odnos s Jugoslavijom, još se nisu oglasili povodom ponovnog skidanja dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Prve ploče skinute su nasilno pre više od mesec dana, u prvom danu protesta protiv njihovog postavljanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanel

    8. oktobar 2013 | 16:11

    Koliko je bosna i hercegovina daleko od evropske hrvatske kodnas ta latinica i cerilica nikom ne smetaju i oni u evropskoj uniji a nepostuju drugi narod?

  • beast from the East

    8. oktobar 2013 | 13:24

    mozda im ploce trebaju za dvoriste. da okace iznad praga. ili sekundarnih sirovina. ne moraju biti protiv cirilice, mozda su samo sebicni pa je zele samo za sebe :D

  • Miso

    8. oktobar 2013 | 13:33

    Samo skidajte tako se bori za svoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA